Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Psidium Guajava - Kvajava hrušková Balení obsahuje 5 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Psidium Guajava - Kvajava hrušková Balení obsahuje 5 semen

 
 
Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
5
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 5 semen

 

 

Popis

Psidium Guajava (Kvajava hrušková) pocházející z tropických oblastí střední a jižní Ameriky a z Karibiku je větší, stálezelený, hustý, bohatě větvený keř nebo strom s načervenalou kůrou, odlupující se ve svislých úkrojcích. Mladé větve jsou ochlupené, z nich střídavě vyrůstající krátce řapíkaté kožovité listy, elipsovité s plastickou žilnatinou a lesklým povrchem, dlouhé 5 – 15 cm a široké 3 – 6 cm. Psidium Guajava kvete v srpnu drobnějšími bílými květy s mnoha pylovými tyčinkami o průměru 2,5 – 4 cm. Keř je pěstován nejenom jako okrasný pro svůj atraktivní exotický vzhled, ale i jako významná ovocná plodina, z jejichž plodů se lisuje šťáva bohatá na vitamíny (zvláště A, C  + minerály). Plody jsou sladké chuti, šťavnaté, příjemně vonící po fících a velmi chutné. Psidium Guajava bude svým vzhledem po celý rok netradičním doplňkem interiéru a pokud jí poskytnete dostatek světla, dočkáte se i úrody plodů. Vhodné je letnění na zahradě.  

 

Výška rostliny

Rostlina dorůstá výšky přibližně do 3,5 m.  

 

Plod

Silně aromatické plody mají kulatý, mírně hruškovitý tvar s lehce vrásčitým povrchem zelené, nebo žlutozelené barvy, narůžovělou dužinou a velkým množstvím semen. Velikost plodu je okolo 3 – 10 cm, váha až 500g.  

 

Nároky

Rostlina má ráda dostatek světla a bohatou zálivku. V ideálním případě vyžaduje ve vegetačním období teplotu 25 – 30 °C. Na půdu je poměrně nenáročná. Přezimuje v teplotách od 10 do 15 °C. Vhodné je přihnojení tekutým hnojivem alespoň 2 krát měsíčně. Přesazujeme každý rok.  

 

Výsev a klíčení

Semena namočíme na několik hodin do vlažné vody. Následně vyséváme do propustného substrátu cca 1 cm hluboko pod povrch. Teplota pro klíčení oklo 20 °C.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist