Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Hibiscus Moscheutos mix barev - Ibišek bahenní Balení obsahuje 15 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Hibiscus Moscheutos mix barev - Ibišek bahenní Balení obsahuje 15 semen

 
 
Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
4
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 15 semen

 

 

Popis

Hibiscus Moscheutos mix barev (Ibišek bahenní) z čeledi slézovitých je nepřehlédnutelná, dekorativní, exoticky vyhlížející mokřadní trvalka odolná proti mrazu, kvetoucí od léta do pozdního podzimu velkými atraktivními květy, porostlá velkými sytě zelenými deltoidními až trojlaločnatými listy, pocházející z USA a Texasu, kde roste běžně ve velkých skupinách v mokřadech a podél říčních systémů. U nás je pěstována jako vzhledově velice přitažlivá okrasná rostlina, vhodná jak k pěstování ve volné půdě, tak i v nádobách. Mrazuodolnost až do -25 °C.  

 

Výška rostliny

Rostlina dorůstá výšky až 120 cm. 

 

Květ

Nápadné atraktivní květy dorůstají až do 25 cm v průměru a jsou v rozsahu barev od bílé, odstíny růžové až po červenou s temnou skvrnou uprostřed.  

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště, vlhkou propustnou půdu a pravidelnou zálivku. Na zimu můžete rostlinu zamulčovat. Z jara seřízneme suché stonky asi 5 cm nad zemí. Rostliny pěstované v nádobách zazimujeme na bezmrazém místě při teplotě okolo 10 °C. Od podzimu do jara má rostlina období vegetačního klidu, kdy stačí zálivka jedenkrát měsíčně.  

 

Výsev a klíčení

Semena namočte na 24 hod. do vody. Následně  vyséváme do propustného substrátu cca 1 - 2 cm pod povrch. Klíčíme při teplotě 20 - 25 °C.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist