Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Jedle Korejská - Abies Koreana Balení obsahuje 20 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Jedle Korejská - Abies Koreana Balení obsahuje 20 semen

 
 
Naše cena s DPH:
28 Kč
Naše cena bez DPH:
24,35 Kč
Cena v cizí měně:
1,21 Euro
Množství:
61
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen

 

 

Popis

Jedle korejská (Abies Koreana) původně pocházející z Koreji je okrasný neopadavý jehličnatý strom velmi pěkného kuželovitého tvaru s hustou korunou, patřící k jedněm z nejoblíbenějších u nás. Vyznačuje se krátkými 1 – 2 cm dlouhými  leslými jehlicemi, které jsou sytě zelené na lícu a stříbřité na rubu. Již jako mladý strom se zdobí modrofialovými vzpřímenými šiškami. Jedle korejská je hojně využívaná jako solitéra v okrasném zahradnictví, oceňována hlavně pro menší vzrůst, pravidelné větvení a pro každoroční hojnou úrodu 4 – 7 cm dlouhých válcovitých fialově nachových šišek, které rostou na konci větviček a působí velice dekorativním dojmem.  

 

Výška rostliny

Menší strom, ve své domovině dorůstající výšky 10 – 18 m o průměru kmene kolem 30 cm. V našich klimatických podmínkách je nižší. 

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště, případně polostín a propustnou mírně vlhkou půdu. Velice dobře snáší znečištěné ovzduší. Není nutné ji zaštipovat, vzhledem k tomu, že její tvar je pravidelně pyramidální. 

 

Výsev a klíčení

Semena na několik hodin namočte a vysejte do propustného substrátu na povrch a semena lehce zasypejte velmi malou vrstvou substrátu, pouze tak velkou, aby došlo k překrytí semen. Může být použit například písek, nebo kokosové vlákno. Semena je vhodné nejdříve po dobu 30 dnů stratifikovat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist