Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Agave lechuquilla Balení obsahuje 8 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Agave lechuquilla Balení obsahuje 8 semen

Agave Lechuquilla

Agave Lechuquilla

Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
8
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 8 semen

 

 

Popis

Agave lechuquilla pochází původně ze severovýchodní části Mexika, kde roste divoce, nejčastěji ve skupinkách v nadmořské výšce až 1500 m. Lidé ho zde dodnes využívají k výrobě sisalových vláken a národního destilátu Tequila. U nás je pěstováno jako okrasná exotická rostlina, která vytváří růžici mečovitých listů, které jsou podél krajů porostlé ostny. Listy můžou být tmavě zelené až žlutozelené barvy. Rostlina je mrazuvzdorná. Odolává mrazům až do -19 °C.

 

Výška rostliny

Tento druh agave dorůstá do výšky 30 – 40 cm, přičemž průměr růžice se pohybuje kolem 60 – 70 cm. Listy jsou asi 30 cm dlouhé a 3 – 4 cm široké.

 

Květ

Tato trvalka kvete jednou za život. Trsovité květenství žluté barvy vyrůstá na dlouhém stonku do výšky kolem 2 m.

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště, písčitou půdu a zálivku jen v letním období, pokud je opravdu sucho. Je mrazuodolná až do -19 °C. Agáve v našich podmínkách vysazujeme na slunečné, jižní stanoviště do hlinito-písčitého substrátu, který namícháme v poměru 2 díly zahradnického substrátu, 1 díl zahradní zeminy a 1 díl písku. Pod touto směsí je vhodné položit oblázkovou drenáž. Rostliny příliš nezaléváme. Před příchodem mrazů je vhodné pokrýt okolí rostliny vrstvou suchého listí. Pokud by hrozily mrazy pod mrazuvzdorný limit rostliny, je vhodné ji zabalit celou. K zabalení můžete zvolit 2 – 3 vrstvy netkané textilie.

 

Výsev a klíčení

Klíčení semen probíhá v průhledné nádobě na povrchu vlhkého říčního písku. Písek nesmí nikdy úplně vyschnout. Po vyklíčení a zesílení přesazujeme do květináče se směsí zahradní zeminy a písku 50% na 50%.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist