Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

1 x naklíčené semeno Čajovník čínský | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

1 x naklíčené semeno Čajovník čínský

Čajovník čínský

Čajovník čínský

 
 
Naše cena s DPH:
10 Kč
Naše cena bez DPH:
8,70 Kč
Cena v cizí měně:
0,43 Euro
Množství:
46
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 1 naklíčené semeno

 

 

Popis

Čajovník čínský (Camellia sinensis) je stálezelená, kulturní, listem i květem velmi dekorativní rostlina, pocházející původně z jihovýchodní Asie. Listy čajovníku jsou různě velké, tuhé, kožovité, kopinaté, v mládí po rubu světlé. Plody jsou dřevnaté, trojpouzdré tobolky s jedním až třemi hnědými semeny. Čajovník kvete na podzim a celou zimu.

Je pěstován jako keř nebo strom na plantážích v tropických a subtropických oblastech v různých nadmořských výškách. Sušená, fermentovaná a různými způsoby upravovaná poupata a listy této rostliny se využívají hlavně k přípravě nápojů (čaje). Z větviček je připravován speciální druh hořkého čaje.

 

Květ

Čajovník kvete bílými květy, velmi podobnými květům třešní.

 

Nároky

Čajovník je poměrně nenáročná rostlina, dobře snáší různé klimatické podmínky, vyžaduje velké množství srážek po celou dobu roku. Lze pěstovat i u nás když se na zimu pořádně přikryje, nejlépe slámou. Roste v různých půdních podmínkách, vhodná je hlinitopísčitá půda s příměsí rašeliny. Půda musí mít kyselejší reakci. Čajovník nesnáší přemokření a nejraději má polostín.

 

Výsev a klíčení

Naklíčená semena zasaďte do propustného substrátu, který obsahuje minimálně 50% rašeliny. Semena zasaďte kořenem dolů tak, aby semeno bylo celé těsně pod povrchem substrátu.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist