Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Ceratonia siliqua - svatojánský chléb Balení obsahuje 5 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Ceratonia siliqua - svatojánský chléb Balení obsahuje 5 semen

 
 
Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
82
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 5 semen

 

 

Popis

Ceratonia siliqua „rohovník obecný“, nebo též „svatojánský chlébje stálezelený strom se sytě zelenými kožovitými lesklými listy, pocházející z Arábie a východního Středomoří, pěstovaný pro své výživné plody. Kvete na podzim, v září až říjnu drobnými, tmavě růžovými květy uspořádanými do hroznu. Je odolný vůči suchu a horku. Mrazuvzdornost této rostliny dosahuje do -7 °C, ale již při tomto mrazu dochází k poškození rostliny.

 

Výška rostliny

Strom dorůstající výšky 10 – 15 m.

 

Plod

Rohovník obecný plodí tmavě hnědé tvrdé plody měřící 10 - 20 cm. V minulosti se tyto lusky sušily a mlela se z nich mouka na pečivo. V dnešní době mají uplatnění především v potravinářském odvětví. Jeho plody jsou velmi výživné, obsahují 50 % sacharidů, vitamín B, minerální látky jako je draslík, hořčík a vápník, ale také stopové prvky (železo, mangan…) a vlákninu, která pomáhá při trávení a vylučování.

 

Nároky

Pěstuje se jako pokojová nebo přenosná rostlina. V létě mu svědčí pobyt na slunci a hojná zálivka, v zimě mírná. Při nadbytku zálivky mohou kořeny uhnívat! Stromy jsou dvoudomé a proto je pro opylení vhodné pěstovat dva stromy. V zimě je nutno rostlinu dát do interiéru. Teplota interiéru by se měla pohybovat mezi 5 - 10 °C.

 

Výsev a klíčení

Semena namočte na 24 hodin do vlažné vody. Následně dejte semena na 6 - 8 týdnů stratifikovat. Po uplynutí této doby vyséváme do propustného substrátu. Semena klíčí při teplotě 20 - 30 °C.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist