Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Luffa Cilindrica - Lufa válcovitá Balení obsahuje 5 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Luffa Cilindrica - Lufa válcovitá Balení obsahuje 5 semen

 
 
Naše cena s DPH:
18 Kč
Naše cena bez DPH:
15,65 Kč
Cena v cizí měně:
0,78 Euro
Množství:
14
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 5 semen

 

Popis

Luffa Cilindrica „Lufa válcovitá“ původně pocházející z tropické Asie je jednoletá popínavá statná bylina s pětihranným stonkem porostlým tmavozelenými dlanitými 5 - 7 laločnatými listy z čeledi tykvovitých. Její výhony jsou až 5 metrů dlouhé. Mladé plody jsou jedlé a chutné, ze zralých se získává čistě přírodní prvotřídní mycí žínka. Je pěstována jako exotická okrasná rostlina, vhodná k pokrytí mříží, zdí apod.

 

Květ

Luffa Cilindrica kvete žlutými květy na poměrně dlouhých stopkách o průměru 5 až 10 cm.

 

Plod

Plodem jsou podlouhlé zelené žebrované tykve, které v optimálních podmínkách dorůstají až 1m obsahující černá plochá semena o velikosti 1 – 1,5 cm, ze kterých se lisuje potravinový olej.

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště, humózní hlinitou propustnou zeminu, pravidelnou zálivku a jedenkrát týdně přihnojení. Vhodná je případná opora.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme v dubnu do propustného substrátu. Sazenice vysazujeme na slunné stanoviště v květnu. Nesnese mráz.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist