Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Schizandra chinensis - Klanopraška čínská Balení obsahuje 10 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Schizandra chinensis - Klanopraška čínská Balení obsahuje 10 semen

 
 
Naše cena s DPH:
30 Kč
Naše cena bez DPH:
26,09 Kč
Cena v cizí měně:
1,29 Euro
Množství:
17
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 10 semen

 

 

Popis

Schizandra chinensis - Klanopraška čínská je opadavá v našich podmínkách plně mrazuvzdorná liána, jejíž výhony dosahují délky až 6 metrů. Třetím až čtvrtým rokem po výsadbě mladé rostliny se objevují první květy. Při prvním kvetení jsou to z pravidla květy samčí, v následujícím roce rostlina nakvétá samčími i samičími květy. Mrazuvzdornost této liány se pohybuje okolo 30 °C, přesto se stane, že rostlina namrzá, nicméně velmi dobře znovu obráží.

 

Plod

Plodem je bobule šarlatové barvy o velikosti cca 1 centimetr. Bobule jsou sdruženy v malých hroznech, podobně jako rybíz. Plody obsahují velké množství užitečných léčivých látek, které posilují nervovou soustavu, zvyšují duševní a fyzickou aktivitu, snižují únavu. Léčivé látky jsou obsaženy i v listech.  

 
Nároky

Vyžaduje slunné stanoviště, půdu propustnou s dostatečnou závlahou, případně s přihnojením. Vzhledem k tomu, že se jedná o liánu, nutně potřebuje oporu.

 

Klíčení

Semena na 24 hodin namočte do vody, následně proveďte po dobu 6 - 8 týdnů stratifikace. Po uplynutí této doby vyséváme do propustného substrátu. Klíčení probíhá při teplotě 15 - 25 °C.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist