Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Bílá Strelitzia Nicolai - Strelície natalská Balení obsahuje 5 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Bílá Strelitzia Nicolai - Strelície natalská Balení obsahuje 5 semen

Bílá Strelitzia Nicolai - Strelície natalská

Bílá Strelitzia Nicolai - Strelície natalská

 
 
Naše cena s DPH:
29 Kč
Naše cena bez DPH:
25,22 Kč
Cena v cizí měně:
1,25 Euro
Množství:
68
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 5 semen

 

 

Popis

Bílá Strelitzia Nicolai „Strelície natalská“ původně pocházející z Jižní Afriky je nádherná trvalka, kvetoucí extravagantními květy, s velkými kožovitými leslými, šedozelenými listy podobajícími se banánovníku. Strelitzia Nicolai je stromovým, stálezeleným druhem, který lze v našich podmínkách pěstovat jako pokojovou rostlinu. Její květy jsou výborné k řezu a společně s listy jsou využívány do květinových vazeb.

 

Výška rostliny

Ve své domovině rostlina dorůstá výšky až 12 m. V našich podmínkách pěstovaná v květináčích je podstatně menší.

 

Květ

Strelitzia kvete většinou v zimě, nebo na jaře, někdy i po celý rok bílými květy s nápadným modrým jazykem asi 15 cm velkými, připomínajícími hlavu exotického ptáka.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje jasné světlé stanoviště. Je náročná na světlo. V letních měsících nevyžaduje přistiňování,ale pravidelné přihnojení jedenkrát týdně. V zimě Strelitzia upřednostňuje mírné nebo chladné stanoviště při teplotě okolo 14 - 15 °C, minimum pro pěstování v zimních měsících je 12 °C.

 

Výsev a klíčení

Semena na 24 hodin namočte do vlažné vody. Po té vyséváme do propustného substrátu cca 1-2 cm po povrch. Doporučuji kokosové vlákno. Klíčíme při teplotě okolo 25 °C. Po narostení listu přesazujeme do humózní zeminy. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist