Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Tykev Lagenárie Birdhouse bottle Balení obsahuje 5 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Tykev Lagenárie Birdhouse bottle Balení obsahuje 5 semen

Lagenárie obecná Birdhouse bottle

Lagenárie obecná Birdhouse bottle

 
 
Naše cena s DPH:
18 Kč
Naše cena bez DPH:
15,65 Kč
Cena v cizí měně:
0,78 Euro
Množství:
1
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 5 semen

 

 

Popis

Lagenárie obecná Birdhouse bottle (Lagenaria Siceraria) z čeledi tykvovitých neboli “Rostoucí ptačí budka„ a též „Indická okurka“ je jednoletá, statná, tykvovitá, drsně chlupatá, popínavá rostlina se světle zelenými srdčitými listy, kvetoucí bílými květy na dlouhých stopkách. Je oblíbená nejen pro mladé plody, využívané k přípravě jídel, ale i pro zajímavé plně dozrálé a na povrchu ztvrdlé dekorativní tykvičky. 

 

Výška rostliny

Rostlina dorůstá do výšky okolo 10 m.

 

Plod

Plodem jsou velké tykve různých atraktivních tvarů, dorůstající velikosti až 80 x 20 cm. Čerstvé jsou světle zelené s hladkou kůží a bílou dužinou, používané do salátů. Plody po vysušení mají své využití na výrobu hudebních nástrojů a nádob.

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště, humózní zeminu a vhodná je konstrukce k pnutí rostliny.

 

Výsev a klíčení

Semena dejte na 24 hodin do vlažné vody. Po uplynutí této doby vysaďte do propustného substrátu. Klíčíme při teplotě okolo 25 °C. Výsadba sazenic do volné půdy v květnu.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist