Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Brugmansia Suaveolens - Andělská trumpeta Balení obsahuje 5 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Brugmansia Suaveolens - Andělská trumpeta Balení obsahuje 5 semen

Brugmansia Suaveolens - Andělská trumpeta

Brugmansia Suaveolens - Andělská trumpeta

 
 
Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
47
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 5 semen

 

Popis

Brugmansia Suaveolens – je odolný okrasný keř s nádhernými, velkými, sladce vonícími květy, který se původně vyskytuje v jihovýchodní Brazílii. V našich podmínkách se pěstuje jako přenosná okrasná rostlina, která kvete od června do října. Celá rostlina je jedovatá.

 

Výška rostliny

Keřík může dosahovat výšky mezi 1 – 4 m.

 

Květy 

Mimořádně krásné, růžové barvy, 25 až 30 cm dlouhé, převislé, tvarem připomínající trumpetku, proto též český název keře „Andělská trumpeta“.

 

Nároky

Tento keř nemá speciální požadavky na zeminu, ale bude se mu dařit na plném slunci, nebo v polostínu v půdách, které mají vyšší obsah fosforu a nižší obsah dusíku. U tohoto keře nesmíme zapomínat na pravidelnou zálivku. Nesnáší mráz a proto jej před příchodem mrazů uklidíme do světlé, chladné, ale bezmrazé místnosti. Přesazuje se do běžně dostupného zahradnického substrátu. V případě nedostatku místa můžeme rostlinu i hluboce seříznout. Během zimních měsíců rostlinu zaléváme minimálně, ale nehnojíme. Na jaře řezem upravíme tvar, rostlinu přesadíme a začneme vydatně přihnojovat. Po přenesení ven začneme zvykat na přímé sluneční světlo. Zpočátku roku doporučuji hnojit spíše hnojivem na nárůst zelené hmoty s vyšším obsahem dusíku (např. Kristalon start), od června je pak vhodné spíše hnojivo na kvetení (např. Kristalon plod a květ).

 

Výsev a  klíčení

Výsev by se měl provádět během února až března do výsevního propustného substrátu při teplotě 20 – 25 stupňů celsia. Před výsevem doporučuji semena máčet cca 24 hodin ve vlažné vodě. Klíčení probíhá 1 – 2 měsíce. Semena jsou jedovatá.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist