Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

2 x naklíčené semeno Strelitzia Reginae | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

2 x naklíčené semeno Strelitzia Reginae

 
 
Naše cena s DPH:
33 Kč
Naše cena bez DPH:
28,70 Kč
Cena v cizí měně:
1,42 Euro
Množství:
7
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 2 naklíčená semena

 

 

Popis

Strelitzia - královská květina je exoticky působící, okrasná, vytrvalá bylina se zvláště nádhernými květy a velkými, oválnými, přibližně 40 cm dlouhými, tmavě zelenými, kožovitými listy na 60 cm dlouhém řapíku, pocházející původně z jižní Afriky, kde roste běžně na březích vodních toků, v pobřežní buši a v křovinách. Strelitzia je v našich podmínkách skvělá jako pokojová rostlina, její obdivuhodné květy jsou výborné k řezu a společně s listy jsou využívány do květinových vazeb.

 

Výška rostliny

Rostlina dorůstá výšky 120 – 130 cm.

 

Květ

Přibližně 15 cm velký květ připomínající exotického ptáka je tvořen elegantními vzpřímenými oranžovými kališními listy se dvěma či třemi modrými okvětními lístky, které demonstrativně vyčnívají z šedozelených listenů.

 

Nároky

Strelitzie vyžaduje jasné světlé stanoviště. Je náročná na světlo. V letních měsících nevyžaduje přistiňování, ale pravidelné přihnojení jedenkrát týdně. Strelicie v zimě upřednostňuje mírné nebo chladné stanoviště při teplotě okolo 14 - 15 °C, minimum pro pěstování v zimních měsících je 12 °C.

 

Výsadba

Semena zasaďte kořenem dolů cca 2 cm pod povrch substrátu.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist