Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Sazenice Rozchodník nádherný Briliant | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

Sazenice Rozchodník nádherný Briliant

Rozchodník nádherný Briliant

Rozchodník nádherný Briliant

 
 
Číslo výrobku:
4-0679-00783
Konečná cena:
40 Kč / ks
Cena v cizí měně:
1,72 Euro
Množství:
16 ks
Termín dodání:
skladem
Počet sazenic v balení:
1
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 1 sazenici

  Popis

Rozchodník nádherný (Sedum spectabile) 'Brilliant' je vzpřímeně rostoucí kultivar pocházející z Číny a Japonska. Odrůda patří mezi nejkrásnější podzimní trvalky. Na pevných stoncích vyrůstají světlezelené listy. Dorůstá do výšky 40 - 60 cm. Patří mezi podzimní trvalky a dominuje zejména velkými hustými soukvětími růžových květů, které upoutají pozornost každého kolemjdoucího. Kvete od srpna do září, kdy nízké trsy s dužnatými šedě zelenými listy pokryjí bohatá květenství. Rozchodník je vhodný na výsadbu do smíšených trvalkových záhonů, které zkrášlí právě tehdy, když se už ostatní trvalky připravují na zimu. Dobře se kombinuje s okrasnými travinami, astrami a také zelenými kultivary rozchodníku.  

 

Výška rostliny

Dorůstá do výšky 40 – 60 cm.

 

Květ

Kvete od srpna do září velkými hustými soukvětími nádherných růžových květů.

 

Nároky

Rozchodník má v oblibě suché a slunné stanoviště. Je citlivý na přemokření. Dlouhodobá nadměrná vlhkost může způsobit odehnívání kořenů.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist