Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Sazenice chilli Numex Centenial | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

Sazenice chilli Numex Centenial

 
 
Číslo výrobku:
4-0679-00334
Naše cena s DPH:
50 Kč
Naše cena bez DPH:
43,48 Kč
Cena v cizí měně:
2,16 Euro
Množství:
5
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 1 sazenici 

 

Popis

Chilli paprička Numex centenial (Capsicum annuum) pochází původně z Nového Mexika. Tato odrůda je velmi výnosná. Je pěstována jako užitná i okrasná. Její plody jsou mírně pálivé. Dosahují pálivosti 250 – 1000 SHU. Může být i skvělou dekorací okenního parapetu. Na jedné rostlině je možné najít škálu pestrobarevných chilli papriček. Kvete neméně krásnými fialovými květy a její listy jsou nachové. Jsou ideální též pro pěstování v nádobách.

 

Výška rostliny

Je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které rostlině poskytnete. Pohybuje se běžně asi do 60 cm.

 

Plod

Plody jsou drobné, cca 2 cm dlouhé, vzpřímené, žluté, oranžové, fialové, nebo červené barvy. V době botanické zralosti jsou plody jasně červené. Doba zrání chilli je kolem 95 dnů.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku, například Kristalon Start, Ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a květ. Sazenice je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Při pěstování za oknem je možný celoroční výsev, při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist