Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Sazenice chilli Jalapeňo Azabache | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

Sazenice chilli Jalapeňo Azabache

Jalapeňo Azabache

Jalapeňo Azabache

Číslo výrobku:
4-0679-00328
Naše cena s DPH:
60 Kč
Naše cena bez DPH:
52,18 Kč
Cena v cizí měně:
2,59 Euro
Množství:
3
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 1 sazenici 

  

Popis

Chilli paprička paprička Jalapeňo Azabache (Capsicum annuum) byla vyšlechtěna v Dánsku. Evropský původ kultivarů tohoto typu je velmi vzácný, jedná se však o jedno z nejlepších Jalapeňos, které jsou v dnešní době k dostání. Rostlina je středně vysoký keř dorůstající výšky okolo 0,7 - 1 metru a obdobného průměru koruny. Plody nasazuje ve velkém množství a celkově má opravdu extrémně vysoké výnosy. Plody jsou robustní, mírně podlouhlé a vejčité s hladkým povrchem. V plné zralosti mají jedinečnou tmavě čokoládově hnědou barvu s mírnými korkovými pruhy, ale stejně jako všechny ostatní Jalapeňos je lze použít i nezralé. Zelené plody mají klasickou pikantní chuť Jalapeňo. Dorůstají délky okolo 5 - 7 cm a průměru okolo 3 - 4,5 cm, mají velmi silnou stěnu. Pokud jde o sílu, je o něco mírnější než většina běžných Jalapeňos. Pohybuje se jen v rozmezí cca 5 000 - 10 000 SHU.

 

Výška rostliny

Je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které rostlině poskytnete. Dosahuje výšky 70 - 100 cm.

 

Plod

Zelený, po dozrání tmavě čokoládově hnědý, dlouhý cca 5 - 7 cm a průměru okolo 3 - 4,5 cm. Pálivost cca 5 000 - 10 000 SHU.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku,například Kristalon Start, ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ. Sazenice je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Obvykle potřebuje oporu.

  

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist