Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Thelocactus conothelos subs. aurantiacus Balení obsahuje 20 semen | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Thelocactus conothelos subs. aurantiacus Balení obsahuje 20 semen

Thelocactus conothelos subs. aurantiacus

Thelocactus conothelos subs. aurantiacus

Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
20
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

  

Popis

Thelocactus conothelos subs. aurantiacus je osamoceně rostoucí, kulovitý, druh s výraznými oranžovými květy. Stonek kulovitý nebo válcový do průměru 11 cm, cca. 10 cm vysoký s výraznými hlízami většinou zakrytými ostny. Areoly v mládí vlnité, 3,5 mm široké. Středové trny jsou většinou 4, rovné až mírně zakřivené až zakřivené do stran, poněkud zploštělé, v mládí ztluštělé krémově bílé nebo oranžově zbarvené, v základu šedohnědé a tmavší, tuhé, mírně prstencové a s věkem se drolí. Má asi 20 sklovitě stříbřitě šedobílých radiálních trnů. Květy jsou sytě jasně žluté až oranžově žluté barvy, okraje celistvé. Poddruh aurantiacus je tak snadno rozpoznatelný pro své delší, sklovité středové trny, méně hustě pokrývající rostlinu, a jasné, neobvyklé, žluté až oranžové květy. 

Výška rostliny

Cca. 10 cm a průměr do 11 cm.

 

Květ

Květy jsou sytě jasně žluté až oranžově žluté barvy.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž a dostatek místa pro kořen, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Na nevětraném místě velmi náchylný k přelití. Přezimování je ideální na suchém, světlém a slunečném místě s teplotami 5 – 10°C. V suchu krátkodobě mrazuvzdorný do -7°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist