Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Ancistrocactus scheeri RS 382 Hipolito Coah Balení obsahuje 20 semen | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Ancistrocactus scheeri RS 382 Hipolito Coah Balení obsahuje 20 semen

Ancistrocactus scheeri

Ancistrocactus scheeri

Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
18
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen.

 

Popis

Kaktus Ancistrocactus scheeri RS 382 Hipolito Coah pochází z oblastí USA (Texas); Mexiko (Coahuila, Nuevo León, Tamaulipas). Nadmořská výška 20 - 1600 m nad mořem. Roste pod linií křovin v komunitě tamaulipanských trnitých křovin, na travnatých pláních a otevřených nízkých kopcích nebo křovinatých oblastech v pastvinách, na písčitých, hlinitých, bahnitých nebo štěrkových půdy. Tělo kulovité až válcovité, až 17 cm vysoké, 5  -8 cm v průměru, světle až tmavě zelené nebo s nádechem do modra, jednoduché, s poměrně slabými až kůlovými kořeny. Žeber 13, rovných nebo mírně šikmých, tuhých, rozdělených ve vejcovité, na horním konci zaoblené hrboly, které jsou šikmo zakončené, na květuschopných hrbolech s krátkými, až 5 mm dlouhými zářezy, nesoucími krátkou, kadeřavou bílou vlnu. Areoly kruhovité nebo vejčité, 2 - 3 mm v průměru, v mládí s krátkou bílou vlnou, později mizící. Okrajových trnů 1 - 18, 8 - 10 mm dlouhých, štětinovitých, tuhých, rovných nebo poněkud ohnutých, bělavých nebo nažloutlých, na hrotu hnědých, vodorovně rozložených, při bázi cibulovitě rozšířených, horní někdy poněkud delší. Středové trny 3 - 4, 15 - 20 mm dlouhé, silnější, šídlovité, hranaté, černohnědé s bílými skvrnami, horní rovné nebo poněkud ohnuté, rovné natažené nebo později dolů stlačené, hákovitě ohnuté, poněkud kratší. Květy vyrůstají ze zářezů za areolami, 22 mm dlouhé; květní trubka zelená, se šupinami, holá; okvětní lístky početné (přes 30), vnější zelené, šupinaté, na kraji roztřepené, vnitřní vejčité, celokrajné, tupé, nejvnitřnější přímé, kopinaté, s hrotem, žlutavě zelené; tyčinky dosahují do horní části okvětních lístků, nitky zelenavě bílé, prašníky sírově žluté; čnělka vyšší než tyčinky; blizna s osmi žlutými rameny. Plod zelený, s málo šupinami. Semena asi 2 mm dlouhá, obráceně vejcovitá, s hnědou, jemně hrbolkovitou testou.

 

Výška

Až 17 cm, 5  -8 cm v průměru.

 

Květ

Zelené až žlutavě zelené, cca 22 mm dlouhé.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami okolo 5 - 12°C. Krátkodobě mrazuvzdorný do -4°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30 °C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist