Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Coryphantha bumamma v. bianca Balení obsahuje 20 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Coryphantha bumamma v. bianca Balení obsahuje 20 semen

Coryphantha bumamma v. bianca

Coryphantha bumamma v. bianca

Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
19
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen

 

Popis

Kaktus Coryphantha bumamma v. bianca je málo známý druh, který má původ v jihozápadním Mexiku (Morelos a Guerrero). Je to zploštělý kulovitý kaktus s několika velmi velkými zaoblenými hlízami, modravě zelenými. Stonek zploštělý kulovitý, širší než vysoký, často (na stanovišti) vyčnívající jen kousek nad povrchem země a je pevně ukotven v půdě silným kořenem, jehož průměr se téměř rovná průměru samotného stonku, až 13 cm v průměru. Hlíz je málo, jsou velmi velké až 27 mm široké a 16 mm vysoké, leskle zelené až modrozelené vždy širší než zaoblené, v 8 - 13 sériích, kuželovité zploštělé, nahoře zaoblené, s vlnitým žlábkem na horní straně. Axil je v mládí velmi vlnitý, později holý. Areoly protáhlé až 4 mm dlouhé. Centrální trny chybí. Radiální trny: hlízy jsou zakončeny 5 - 8 silnými, tuhými, rovnoměrně se rozprostírajícími, reflexními radiálními trny, dlouhými 16 - 26 mm, subulovanými, zakřivenými, nikdy přímými, ale přiléhajícími k tělu, obvykle 3 silnější jsou na hřbetu, našedlé nebo nahnědlé s tmavšími špičkami.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami 5 - 12 °C. 

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek). Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30 °C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist