Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Passiflora alnifolia - Mučenka olšolistá Balení obsahuje 5 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Passiflora alnifolia - Mučenka olšolistá Balení obsahuje 5 semen

Passiflora alnifolia

Passiflora alnifolia

Naše cena s DPH:
25 Kč
Naše cena bez DPH:
21,74 Kč
Cena v cizí měně:
1,08 Euro
Množství:
12
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 5 semen

  

Popis

Passiflora alnifolia - Mučenka olšolistá je středně rychle rostoucí mučenka s bílofialovými květy a malými plody. Pochází z horských deštných pralesů a oblačných lesů v Andách hlavně v Kolumbii a Ekvádoru, kde roste v nadmořské výšce mezi 1700 - 3200 m. Rostlina je štíhlá, úponková a popínavá, má 3 nelaločnaté špičaté listy připomínající listy olše. Má bílofialové sladce aromatické květy o průměru cca 5 cm, které jsou následovány malými plody o jejichž chuti toho moc nevíme. Daří se jí v mírných podmínkách, které nejsou ani příliš horké v létě, ani příliš chladné v zimě. Poskytne nektar a pyl včelám, motýlům a mnoha dalším druhům opylujícího hmyzu. 

 

Květ a plod

Bílofialové sladce aromatické květy o průměru cca 5 cm, které jsou následovány malými plody o jejichž chuti toho moc nevíme. 

 

Nároky

Rostlina není náročná na pěstování, má ráda slunné stanoviště, hlinitopísčitou půdu, vysokou vlhkost, kterou jí zajistíme rosením a v době růstu vydatnou zálivku. V zimě zaléváme minimálně. V období vegetace je vhodné cca 2 krát měsíčně přihnojit standardním tekutým hnojivem. Rostlině vyhovuje pokojová teplota, která by v zimě neměla klesnout pod 10 °C. V létě je vhodné letnění na slunném místě na zahradě.

 

Výsev a klíčení

Semena umístěte před výsevem na dobu 14 dní ve vlhkém písku do ledničky. Po uplynutí této doby vyséváme do propustného substrátu cca 2 cm hluboko.

  

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist