Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Sazenice Agave garciae-mendozae vel.3-5 cm | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

Sazenice Agave garciae-mendozae vel.3-5 cm

Agave garciae-mendozae

Agave garciae-mendozae

Číslo výrobku:
3-0679-00134
Naše cena s DPH:
35 Kč
Naše cena bez DPH:
30,44 Kč
Cena v cizí měně:
1,51 Euro
Množství:
4
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje sazenici vel. růžice 3-5 cm

 

 

Popis

Agave garciae-mendozae je druh agáve, který byl popsán teprve v roce 2002 a vyskytuje se v centrálním Mexiku ve státech Hidalgo, Queretaro a San Luis Potosi, ve výškách 1800 – 2300 m n. m. Byla pojmenována na počest mexického botanika Abisai Garcia-Mendozy.
Obvykle solitérní rostlina, vzácně s výhonky. Otevřená a dokonale symetrická růžice je v dospělosti vysoká 75 – 115 cm a široká až 100 - 175 cm, s 30 – 50 kopinatými listy, dlouhými 30 – 80 cm a širokými 6 – 13 cm. Barvu mají tmavě zelenou, až zelenohnědou. Na okraji každého listu jsou trny zbarvující se z červenohnědé na bílou, dlouhé až 14 mm. Zajímavostí je, že trny u tohoto druhu se pravděpodobně zakřivují všemi. Na konci listu se nachází terminální trn o délce takřka 5 cm. Květný stvol vyrůstá ze středu růžice v dospělosti, což nastává přibližně po 12 - 25 letech. Může být až 6 m vysoký, latnatý, s květy ve skupinách po dvou nebo třech, 3 – 4 cm dlouhé, světle zelené až žlutozelené. Plodem je tobolka se semínky. Po odkvětu rostlina umírá.

 

Výška rostliny

75 – 115 cm a široká až 100 - 175 cm.

 

Květ

Světle zelený až žlutozelený, dlouhý 3 – 4 cm, vyrůstající na stonku.

 

Nároky

Tato rostlina má ráda světlé stanoviště, lehkou odvodněnou půdu s obsahem písku. Vysazujeme na slunečné, jižní stanoviště do hlinito-písčitého substrátu, 2 díly zahradnického substrátu, 1 díl zahradní zeminy a 1 díl písku. Pod touto směsí je vhodné položit drenáž. Rostliny zaléváme málo a až když půda vyschne. Před příchodem mrazů je vhodné pokrýt okolí rostliny vrstvou suchého listí. Pokud by hrozily mrazy pod mrazuvzdorný limit rostliny, je vhodné ji zabalit celou. Mrazuodolnost v suchu je do -10 až -12 °C, ale je lépe se mrazu vyhnout.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist