Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Agave Utahensis Balení obsahuje 8 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Agave Utahensis Balení obsahuje 8 semen

Agave Utahensis

Agave Utahensis

 
 
Naše cena s DPH:
32 Kč
Naše cena bez DPH:
27,83 Kč
Cena v cizí měně:
1,38 Euro
Množství:
19
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 8 semen

 

Popis

Agave Utahensis je u nás pěstována jako okrasná exotická rostlina oblíbená pro svůj efektní vzhled. Její původ je na západě USA, kde roste divoce až do nadmořské výšky 1500 m. Tento druh se vyznačuje vysokou mrazuvzdorností až do –28°C. Agave Utahensis je ve srovnání s jinými druhy agave o něco menší. Proto jej řada pěstitelů sází i mezi skalničky. Vytváří hustou růžici menších šedozelených a žlutozelených pichlavých listů lemovaných světlým proužkem.

 

Výška

Tento malý druh agave dorůstá do výšky přibližně 40 cm. Průměr růžice je kolem 30 cm.

 

Květ

Květenství je 2 – 4 m vysoké. Květy jsou žluté barvy, rostoucí na stvolu, uspořádány v trsech 2,5 – 3,5 cm dlouhých.

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště, dobře odvodněné místo a vápencové půdy. Je mrazuvzdorná, odolává mrazům až –28°C. Agáve v našich podmínkách vysazujeme na slunečné, jižní stanoviště do hlinito - písčitého substrátu, který namícháme v poměru 2 díly zahradnického substrátu, 1 díl zahradní zeminy a 1 díl písku. Pod touto směsí je vhodné položit oblázkovou drenáž. Rostliny příliš nezaléváme. Před příchodem mrazů je vhodné pokrýt okolí rostliny vrstvou suchého listí. Pokud by hrozily mrazy pod mrazuvzdorný limit rostliny, je vhodné ji zabalit celou. K zabalení můžete zvolit 2 - 3 vrstvy netkané textilie.

 

Výsev a klíčení

Klíčení semen probíhá v průhledné nádobě na povrchu vlhkého říčního písku. Písek nesmí nikdy úplně vyschnout. Po vyklíčení a zesílení přesazujeme do květináče se směsí zahradí zeminy a písku 50% na 50 %.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist