Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Ylang Ylang - Artabotrys hexapetalus Balení obsahuje 4 semena | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Ylang Ylang - Artabotrys hexapetalus Balení obsahuje 4 semena

Artabotrys hexapetalus

Artabotrys hexapetalus

 
 
Naše cena s DPH:
28 Kč
Naše cena bez DPH:
24,35 Kč
Cena v cizí měně:
1,21 Euro
Množství:
34
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 4 semena

 

Popis

Artabotrys hexapetalus, také známý jako Ylang Ylang, je rostlina původem z tropické Asie. Najdeme ho od Indie až po Barmu, jižní Čínu a Tchaj-wan. Patří do čeledi Annonaceae. Květy vynikají svou výraznou, příjemnou vůní, která je nejsilnější během večerních hodin. Květy se následně mění na malé plody, které jsou jedlé, ale obvykle nejsou považovány za příliš chutné. Silná vůně je ceněna v parfumerii a často se používá při výrobě parfémů a vonných olejů v aromaterapii, k uklidnění mysli, zlepšení nálady a podpoře relaxace.

Artabotrys hexapetalus je dřevnatá stálezelená liána šplhající do výšky až 10 m, s lysými větvičkami, občas s háčky, kterými se uchycují k podkladu. Listy střídavé, řapíkaté, podlouhlé až kopinaté, 6 – 16(– 25) cm dlouhé a 2,5 – 6( –8) cm široké, tenké, na bázi klínovité, na vrcholu zašpičatělé. Květy často jednotlivé, vonné, 2,5 – 3 cm v průměru, zelenavé až žluté. Plody tvoří typické souplodí vřetenovitých bobulí, 2,5 – 4 cm dlouhých a asi 2,5 cm širokých, na vrcholu zašpičatělých.

 

Květ

Květy jsou zelenavé až žluté, výrazně vonící, mají 2,5 – 3 cm v průměru. 

 

Nároky

Preferuje slunné až polostinné stanoviště a dobře propustnou půdu. Vyžaduje oporu, jako je pergola nebo drátěná konstrukce, pro svůj růst. Je citlivá na mráz a vyžaduje teplé klima nebo chráněné stanoviště. Rostlinu zalévejte pravidelně a udržujte půdu vlhkou, ale vyvarujte se přelití. Pravidelně hnojíme, zejména během vegetačního období.

 

Výsev a klíčení

Semena necháváme klíčit v nádobě s dobře propustnou směsí půdy, do které je vyséváme asi 1 - 2 cm hluboko, půdu udržujeme vlhkou. Semena by měla být asi na 24 hodin před výsadbou ponořena do vody. Klíčení může trvat 3 - 4 týdny, nebo i déle..

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist