Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Latania verschaffeltii - Žlutá latanská palma Balení obsahuje 1 semeno | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

Latania verschaffeltii - Žlutá latanská palma Balení obsahuje 1 semeno

latania verschaffeltii

latania verschaffeltii

Naše cena s DPH:
28 Kč
Naše cena bez DPH:
24,35 Kč
Cena v cizí měně:
1,21 Euro
Množství:
40
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 1 semeno

  

Popis

LATANIA LODDIGESII odolná atraktivní palma ,ceněná pro své modro šedé listy,které této palmě dávají efektní vzhled.Svojí teplotní odolností je předurčená pro pěstování v interieru.Zimní teplota by neměla klesat pod 15°C.V letních měsících je vhodné palmu letnit v polostínu.
Půda humózní,propustná,dobře drenážovaná,v letních měsících jednou za 14 dní přihnojení.
Naklíčená semena zasaďte cca 2 cm pod povrch humózního substrátu.Zálivka pouze mírná.Na rozdíl od většiny palem již první listy narůstají dělené.

Latania verschaffeltii známá též jako Žlutá latanská palma, je druh z čeledi Arecaceae. Vyskytuje se pouze na ostrově Rodrigues v Indickém oceánu, který je součástí Republiky Mauricius, 560 km východně od ostrova Mauricius. Obývá suché lesy a je zde ohrožen ztrátou přirozeného prostředí. Na tom tomto místě přetrvává pouze asi 500 rostlin. Jsou snadno rozeznatelné, zvláště v mládí, podle barvy řapíků, podle kterých jsou pojmenované. Latania verschaffeltii je se svými lesklými žlutými řapíky a okraji listů určitě nejúžasnější v tomto malém rodu. Dorůstá do výšky až 12 m a v průměru může mít až 5 m. Kmen je šedý, lehce kroužkovaný, v průměru cca 25 cm. Koruna má 8 až 24 řapíků žluté barvy a listy se žlutými okraji. Květní stonek vycházející z listů je dlouhý 0,9 až 1,8 m. Plody jsou hnědozelené s délkou cca 5 cm ve tvaru švestky. Semena na jednom konci kulatá, na druhém špičatá. Tato palma patří rozhodně k těm nejkrásnějším a nejatraktivnějším a je pěstována jako dekorativní. Je předurčená pro pěstování v interieru.

 

Výška rostliny

Rostlina dorůstá v přirozeném prostředí do výšky až 12 m.

 

Nároky

Zimní teplota by neměla klesat pod 15°C. V letních měsících je vhodné palmu letnit v polostínu. Půda humózní, propustná, dobře drenážovaná, v letních měsících jednou za 14 dní přihnojení.

 

Výsev a klíčení

Semena potřebují až několik měsíců, aby vyklíčily. Semena očistěte, tvrdou vrstvu opatrně poškrábejte nožem nebo brusným papírem, či podobným materiálem a namočte ve vlažné vodě po dobu 1 - 3 dnů. Následně vyséváme do propustného substrátu. Semena klíčíme při teplotě 25 - 30°C.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist