Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

♣♣ 1000 x semena Lantana camara - Libora proměnlivá Zvýhodněná nabídka | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

♣♣ 1000 x semena Lantana camara - Libora proměnlivá Zvýhodněná nabídka

Lantana camara

Lantana camara

 
 
Naše cena s DPH:
600 Kč
Naše cena bez DPH:
521,76 Kč
Cena v cizí měně:
25,86 Euro
Množství:
50
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 1000 semen

  

Popis

Lantana camara známá také jako Libora proměnlivá nebo Libora měňavá je okrasná rostlina keříkového vzrůstu, která pochází ze Střední a Jižní Ameriky. Své jméno si vysloužila právě díky zajímavým květům, které během času mění svou barvu. Květy jsou nejprve žluté, později přecházejí do oranžových odstínů a nakonec zčervenají a přejdou až do fialové. Tyto nádherné květy hojně lákají včely a motýly. Lantana u nás kvete většinou od května až do konce září. Květenství jsou složena z několika trubkovitých drobných kvítků. Jak květy, tak i stonky krásně voní. Velká výhoda je dlouhá doba kvetení. Zajímavé jsou i listy, které po promnutí nádherně voní po citronech. Potřebuje dostatek slunce a vody. Přes léto ji můžeme mít venku či na balkóně. Je také vhodná k tvarování bonsají. U nás se většinou pěstuje jako přenosná. Není náročná na péči. Můžeme ji pěstovat v záhoně, truhlíku nebo v okrasné nádobě jako letničku. Je to jednoletá rostlina, kterou po odkvětu likvidujeme. Je možné ji však přes zimu uchovat do dalšího roku na světlém, chladném stanovišti bez mrazu. Pozor - je jedovatá!

 

Výška rostliny

Rostlina dosahuje výšky podle podmínek 30 – 100 cm.

 

Květ

Květy jsou nejprve žluté, později přecházejí do oranžových odstínů a nakonec zčervenají a přejdou až do fialové.

 

Nároky

Rostlina je při dodržení jejích základních potřeb na pěstování nenáročná. Vyžaduje umístění v rašelině smíchané se zahradním kompostem na plném slunci a s dostatkem světla. Pravidelná zálivka by měla zajistit stálou vlhkost kořenového balu, pozor však na úplné přemokření. Také potřebuje pravidelné přihnojování 1x týdně. Rostlina není mrazuvzdorná, proto ji na zimu přesuneme do chladné, světlé místnosti, kde nehrozí teploty pod bodem mrazu.

 

Výsev a klíčení

Výsev semen doporučujeme provádět od ledna do dubna doma nebo ve skleníku. Před samotným výsevem doporučujeme semena stratifikovat. Ideální teplota ke klíčení je 20 °C. Stanoviště volíme slunečné, chráněné před větrem s propustnou půdou, dobře zásobenou humusem.

  

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist