Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Michelia Champaca - Magnolia Champaca Balení obsahuje 3 semena | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Michelia Champaca - Magnolia Champaca Balení obsahuje 3 semena

Michelia Champaca

Michelia Champaca

 
 
Naše cena s DPH:
30 Kč
Naše cena bez DPH:
26,09 Kč
Cena v cizí měně:
1,29 Euro
Množství:
46
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 3 semena

 

Popis

Michelia Champaca, též známá jako Magnolia Champaca, Čampaka červená nebo Michelie malajská, je rostlina původem z jihovýchodní Asie. Vyskytuje se v tropických a subtropických, vlhkých ekoregionech listnatých lesů v nadmořských výškách 200 – 1600 metrů. Pochází z Malediv, Bangladéše, Kambodže, Číny, Indie, Indonésie, Malajsie, Myanmaru, Nepálu, Filipín, Thajska a Vietnamu. Jeho kmen může mít průměr až 1,9 metru. Strom má úzkou deštníkovou korunu. Má silně vonné květy v různých odstínech krémové až žlutooranžové, které kvetou během června až září. Obovoidně-elipsoidní plodolisty produkují během září až října 2 – 4 ​​semena. Jedná se o stálezelený strom, který může dorůstat až do výšky 50 metrů. Ve své domovské oblasti je tento strom považován za svatý a je často vysazován v chrámech. Jeho květy jsou hutné, zlatožluté a silně vonící, což činí z čampaky velmi atraktivní okrasnou rostlinu. Její květy, vzhledem k intenzivnímu, příjemnému aroma, jsou často používány při výrobě parfémů a esencí. Jedná se o klíčovou složku parfému 'Joy', který je považován za jeden z nejluxusnějších na světě. Květy čampaky se také tradičně používají v Indii a dalších asijských zemích pro výrobu různých kosmetických produktů, jakými jsou například mýdla nebo šampóny. Dále je čampaka využívána v ájurvédské medicíně, kde se věří, že pomáhá při léčení různých kožních onemocnění a také jako afrodiziakum. Ve své rodné Indii a jihovýchodní Asii se champaca těží také pro své cenné dřevo.

 

Výška rostliny

Ve své domovině může výška stromu dosahovat až 50 m.

 

Květ

Silně vonné květy v různých odstínech krémové až žlutooranžové. Kvetou během června až září.

 

Nároky

Na půdu tento keř není náročný. Michelia champaca se daří téměř v každé půdě. Preferují stanoviště s ranním sluncem, snášejí i stín.

 

Výsev a klíčení

Před tím než dáme semena klíčit je namočíme asi na 24 hodin do vlažné vody. Potom je dáme k naklíčení do propustného substrátu.

  

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist