Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

♣ 1000 x semena Eucalyptus citriodora - Blahovičník Balení obsahuje 1000 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

♣ 1000 x semena Eucalyptus citriodora - Blahovičník Balení obsahuje 1000 semen

Eucalyptus citriodora

Eucalyptus citriodora

 
 
Naše cena s DPH:
200 Kč
Naše cena bez DPH:
173,92 Kč
Cena v cizí měně:
8,62 Euro
Množství:
9
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 1000 semen

  

Popis

Eucalyptus citriodora (Eukalyptus citrónový) neboli Korymbie citroníková je rychle rostoucí rostlina původem z Austrálie. V zemi svého původu dorůstá do výšky až 50 m, ale lze ho velmi dobře tvarovat a je vhodný do jakékoliv zahrady či interiéru. U nás se pěstuje hlavně jako pokojová nebo přenosná rostlina. Jeho vonné silice mají citrónovou vůni, čistí vzduch a jsou vhodné pro alergiky, astmatiky, či jako úleva při běžném nachlazení. Obsažená silice se používá v aromaterapii při léčbě astmatu a horních cest dýchacích, je také obsažena v mastích na léčbu revmatismu.

 

Výška rostliny

Rostlina dorůstá ve své domovině až 50 metrů.

 

Květ

Květenství vyrůstá z paždí listů a je tvořeno ze třech bíložlutě krémových květů..

 

Nároky

Eucalyptus je rychle rostoucí nenáročná rostlina, která nesnáší přemokření. Vyhovují ji hlinito-písčité půdy a je nutné ji každoročně přesazovat do většího květináče, nejlépe zjara před obdobím silného růstu. Přihnojujeme alespoň jednou za měsíc. Doporučujeme používat kapalná hnojiva s převahou dusíku. Snese jen mírný mráz do -5 °C.

 

Výsev a klíčení

Vyséváme na povrch propustného substrátu pod sklo. Po vyklíčení a narostení alespoň čtyř lístků přesadíme i s kořenovým balem do samostatné nádoby. Klíčení nejlépe probíhá při teplotě 20 - 25 °C a trvá 3 - 6 týdnů.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist