Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

♣Bazalka svatá Thulsi 10 g semen Zvýhodněná nabídka | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

♣Bazalka svatá Thulsi 10 g semen Zvýhodněná nabídka

Bazalka svatá Thulsi

Bazalka svatá Thulsi

Naše cena s DPH:
150 Kč
Naše cena bez DPH:
130,44 Kč
Cena v cizí měně:
6,47 Euro
Množství:
10
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 1O g semen

  

Popis

Bazalka svatá Thulsi (Ocimum sanktum) je neobvyklá odrůda bazalky pocházející z Asie. Trvalka citlivá na mráz, pěstovaná u nás jako letnička. V Asii je posvátnou rostlinou. Listy a květy jsou výborné do pokrmů z masa, také k ochucování octů a olejů. Je ceněna jako adpatogen – látka vyrovnávající různé procesy v těle a chránící tělo proti stresu. Je na ní pohlíženo jako na elixír života napomáhající dlouhověkosti.

 

Léčivé účinky

Čaj z listů pomáhá proti nachlazení, rýmě a kašli, snižuje projevy cukrovky, má antioxidační účinky a zlepšuje paměť.

 

Nároky

Pěstování bazalky není nijak náročné. Vyžaduje lehčí, propustnou půdu s dobrou zásobou živin. Má vyšší nároky na teplo, vyberte pro ni proto chráněnou, záhřevnou lokalitu.

 

Výsev a klíčení

Semena vysévejte od března až do dubna do nádoby s propustným substrátem velmi mělce pod povrch substrátu. Semena klíčí při teplotě okolo 20 - 25 °C. Vlhkost zajišťujte rosením povrchu substrátu. Doba klíčení se pohybuje mezi 15 - 20 dny. Po vyklíčení a zesílení rostlinek přesadíme do sadbovačů vždy po 3 - 5 malých rostlinkách. Na předem zvolené stanoviště rostliny vysazujte v květnu.

  

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist