Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Caesalpinia Pulcherrima - sapan Balení obsahuje 5 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Caesalpinia Pulcherrima - sapan Balení obsahuje 5 semen

Caesalpinia Pulcherrima - sapan

Caesalpinia Pulcherrima - sapan

 
 
Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
85
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 5 semen

 

Popis

Caesalpinia Pulcherrima neboli „Keř rajských ptáků“ je velice exoticky působící, okrasný, rychle rostoucí řídký keř pocházející z jižní Ameriky, kvetoucí nápadnými atraktivními hroznovitými květenstvími, porostlý střídavými dvakrát sudozpeřenými 20 – 40 cm dlouhými listy. Větve, stonky a řapíky jsou řídce porostlé ostrými trny. Plodem jsou ploché lusky 6 až 12 cm dlouhé, ve zralosti černohnědé, obsahující malá hnědá semena. Tuto dřevinu je možné při dostatku prostoru pěstovat i v bytech.

 

Výška rostliny

Keř dorůstá do výšky až 3 m.

 

Květ

Caesaplinia Pulcherrima kvete zářivě červenými, často oranžově, nebo žlutě lemovanými pětičetnými, dlouze stopkatými květy uspořádanými do hroznu, který je dlouhý 20 - 40 cm.

 

Nároky

Propustná humózní zemina s příměsí písku, v létě pravidelná zálivka, jedenkrát týdně přihnojit. Na zimu postačuje minimální teplota 5°C. Větší rozdíly mezi zimní a letní teplotou rostlině prospívají.

 

Výsev a klíčení

Semena namočte na 24 hodin do vlažné vody. Následně vyséváme cca 2 cm pod povrch propustného substrátu (např. kokosové vlákno). Teplotu pro klíčení udržujte okolo 25°C.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist