Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kedluben Delikates Balení obsahuje 50 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kedluben Delikates Balení obsahuje 50 semen

Delikates

Delikates

Číslo výrobku:
4-0679-90258-01
Naše cena s DPH:
14 Kč
Naše cena bez DPH:
12,17 Kč
Cena v cizí měně:
0,60 Euro
Množství:
37
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 50 semen

 

Popis

Kedluben Delikates (Brassica oleracea) je středně raná odrůda vhodná pro sklizeň ve dvou termínech: léto a podzim. Rostlina má vzpřímený tvar a mírně zubaté listy. Plodem jsou bulvy kulovitého tvaru, nahoře mírně zploštělé, slupka světle zelená, dužnina pevná, šťavnatá a chutná. Hmotnost plodu je cca 150 g. Dobře se skladuje. Vegetační doba je cca 35 -45 dní. Tato odrůda je určená k přímé spotřebě. Kedluben obsahuje vysoký obsah vitamínů B, C a E, je bohatá na vlákninu. Z minerálních látek můžeme jmenovat draslík, vápník, selen, zinek a železo. Působí příznivě na zažívání (podporuje tvorbu žluči), cévy, imunitní systém a dobře pročistí organismus, likviduje nežádoucí bakterie střevní flóry, podporuje krvetvorbu.

 

Nároky

Rostlinu preferuje záhřevnou hlinitou nebo hlinitopísčitou půdu, s dostatečným obsahem humusu a dostatkem přístupných živin. Stanoviště by mělo mít vlhčí klima.

 

Výsev a klíčení

Kedluben se pěstuje ze semen, která vyséváme od února do března do nádoby s propustným substrátem 0,5 cm pod povrch. Semena klíčí při teplotě okolo 20 - 25°C. Po vyklíčení a zesílení rostlinek přesadíme do sadbovačů. Malé sazenice vysazujeme v dubnu do řádků vzdálených cca 25 cm. Tato odrůda je vhodná i pro pěstování z přímých výsevů od března do července, 1 cm pod povrch. Vyséváme do sponu 20 - 30 x 20 - 30 cm.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist