Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Fazol zahradní keříčkový Arkana na lusky Balení obsahuje 30 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Fazol zahradní keříčkový Arkana na lusky Balení obsahuje 30 semen

Arkana

Arkana

Číslo výrobku:
4-0679-90251-01
Naše cena s DPH:
18 Kč
Naše cena bez DPH:
15,65 Kč
Cena v cizí měně:
0,78 Euro
Množství:
36
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 30 semen

 

Popis

Fazol Arkana (Phaseolus vulgaris) je středně pozdní, výnosná odrůda fazole. Patří k odrůdám, které jsou nejžádanější v potravinářském průmyslu. Plodem jsou hladké lusky, bez zúžení, masité, kulaté v průřezu, tmavě zelené s mírným leskem, s délkou cca 7 - 10,5 cm. Počet lusků v 1 kg - cca. 265 ks. Lusky jsou velmi chutné, bezvláknité, určené jak pro tepelné zpracování v kuchyni ihned po sklizni, tak i ke konzervování a mražení. Silný kořenový systém, který usnadňuje pěstování a umožňuje rostlinám snášet pravidelné sucho, patří také k výhodám této fazole. Fazole jsou zdrojem vlákniny, železa, zinku, vápníku, draslíku, vitamínu C a vitamínů skupiny B. Fazole jsou doporučovanou potravinou při redukčních dietách, působí močopudně, posilují srdce a krevní oběh. Vegetační doba – 77 dní.

 

Plod

Plodem jsou lusky dosahující délky cca 10,5 cm, hladké, bez zúžení, masité, kulaté v průřezu, tmavě zelené s mírným leskem. Doba zrání je přibližně 77 dní.

 

Nároky

Rostliny mají rády slunné, před větrem chráněné stanoviště stanoviště, lehčí písčitohlinitou propustnou půdu s dostatkem humusu a vápníku, dostatečnou pravidelnou zálivku a občasné přihnojení hnojivem s obsahem dusíku. Nesnáší kyselé půdy. Neodolá mrazíkům.

 

Výsev

Vyséváme od druhé půlky května pokud teplota půdy neklesá pod 11 °C, do hnízd po 4 – 5 semenech do hloubky 3 – 4 cm. Výsev do řádků vzdálených od sebe 40 – 50 cm. Vzdálenost v řádku by měla být cca 10 cm.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist