Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Fazol zahradní keříčkový Kontra na suchá semena Balení obsahuje 30 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Fazol zahradní keříčkový Kontra na suchá semena Balení obsahuje 30 semen

Kontra

Kontra

Číslo výrobku:
4-0679-90248-01
Naše cena s DPH:
21 Kč
Naše cena bez DPH:
18,26 Kč
Cena v cizí měně:
0,91 Euro
Množství:
45
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 30 semen

 

 

Popis

Fazol Kontra (Phaseolus vulgaris) je středně pozdní, vysoce úrodná, keříčková odrůda na suchá semena. Jedná se o trpasličí keříčkovou rostlinu, která nevyžaduje podporu. Fazol Kontra je bičíkovitá odrůda, to znamená, že má boční výhony (35 - 70 cm), které rostliny mezi sebou proplétají a vytvářejí kompaktní řady. Ideální pro amatérské i komerční pěstování. Malé (40 - 50 cm) rostliny kompaktního tvaru tvoří až 15 cm dlouhé lusky, tmavě zelené, v plné zralosti žluté, plné velmi velkých, lesklých semen, bílé barvy, ledvinovitého tvaru, ze strany mírně zploštělé. Je vysoce odolná vůči chorobám luštěnin. Suchá semena jsou vynikajícím řešením pro dlouhodobé skladování. Běžně se používají k výrobě polévek a krémů.

 

Výška rostliny

Dosahuje výšky okolo 40 - 50 cm.

 

Plod

V plné zralosti žlutý lusk, až 15 cm dlouhý, plný bílých semen.

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště, lehčí písčitohlinitou propustnou půdu s dostatkem humusu a vápníku, dostatečnou pravidelnou zálivku a občasné přihnojení hnojivem s obsahem dusíku. Nesnáší kyselé půdy.

 

Výsev

Vyséváme od druhé půlky května pokud teplota půdy neklesá pod 11 °C, do hnízd po 5 - 6 semenech do hloubky 3 – 4 cm. Výsev do řádků vzdálených od sebe cca 50 cm. Vzdálenost v řádku by měla být cca 30 - 35 cm.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist