Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Pažitka Wulkan Balení obsahuje 500 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Pažitka Wulkan Balení obsahuje 500 semen

Wulkan

Wulkan

Číslo výrobku:
4-0679-90264-01
Naše cena s DPH:
23 Kč
Naše cena bez DPH:
20 Kč
Cena v cizí měně:
0,99 Euro
Množství:
24
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 500 semen

  

Popis

Pažitka Wulkan (Allium schoenoprasum) je vytrvalá rostlina, která zimuje v zemi. Není citlivá na stín a nízké teploty. Vyžaduje písčito-hlinitou půdu s vysokým obsahem humusu a vápníku. Před setím potřebuje intenzivní organické hnojení a při pěstování minerální hnojení. Před výsevem pečlivě odplevelte půdu, zejména gaučovou trávu. Semena se vysévají do seťového lůžka nebo přímo do země. Sklizeň se provádí, když je pažitka dlouhá 15–20 cm. Rostlina obsahuje především velké množství vitamínu C, dále vitamíny B1, B2 a A. Je zdrojem vlákniny a silic obsahující minerální látky draslík, fosfor, vápník, železo, sodík a síru. Působí asepticky, díky cibulovému aroma podporuje trávení i chuť k jídlu, imunitu, snižuje krevní tlak. Má velké využití v kuchyni především čerstvá, je možné ji také zamrazit. Použít lze celou rostlinu. Listy a stonky se používají do omáček, polévek, bylinkových másel, na pečené ryby apod. Květy jsou vhodnou přízdobou pokrmů. Zároveň působí díky krásným elegantním květům velice dekorativně a bude ozdobou každé zahrádky.

 

Nároky

Bylinka je nenáročná na pěstování. Prospívá jí slunné stanoviště a humózní propustná vlhká zemina. Je odolná proti škůdcům. Mrazuvzdornost až do -40 °C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme těsně pod povrch substrátu. Výsev je možný do květináče kdykoliv v průběhu roku nebo přímo na stanoviště od března do června.

  

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist