Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Mrazuvzdorný banánovník Musa Sikkimensis Balení obsahuje 5 semen | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

Mrazuvzdorný banánovník Musa Sikkimensis Balení obsahuje 5 semen

Musa Sikkimensis

Musa Sikkimensis

 
 
Naše cena s DPH:
24 Kč
Naše cena bez DPH:
20,87 Kč
Cena v cizí měně:
1,03 Euro
Množství:
3
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 5 semen

 

 

Popis

Musa Sikkimensis - rychle rostoucí mrazuvzdorný banánovník pocházející z Indomalajsie patří mezi víceleté byliny. Nepravý kmen banánovníku je tvořen pochvami obrovských protáhlých listů. Listy jsou ohraničené tmavší zelenou, spodní strana je červená. Čepel tvoří výrazné střední žebro s hustou kolmou žilnatinou. Kvete v převislém květenství dlouhém 0,5 – 1,5 m samičími nebo oboupohlavními květy v přeslenech. Samčí květy jsou na konci. Banánovníky se v našich podmínkách pěstují většinou jako pokojové rostliny. Musa Sikkimensis je výjimkou. S trochou péče je v našich podmínkách mrazuvzdorný. Vykvétá a následně plodí, ale plody v našich klimatických podmínkách nedozrají. 

 

Výška rostliny

Rostlina dorůstá výšky kolem 3 – 5 m. 

 

Plod

Plodem je prohnutá válcová bobule o délce 6 – 35 cm a průměru 2,5 – 5 cm dozrávající ze zelené do žluté, nebo načervenalé barvy. Dužina je žlutá a velmi sladká. 

 

Nároky

Rostlinu vysaďte na chráněné slunné stanoviště s propustnou drenážovanou půdou bohatou na živiny. V létě je nutná vydatná zálivka s pravidelným přihnojením jedenkrát týdně.

Zimování - rostlinu na zimu připravíme tak, že ořežeme listy a necháme pouze hlavní stvol, který obalíme jutou nebo netkanou textilií, tak aby stvol neuhnil. Proto je potřeba zajistit rostlině dobrou drenáž. Pokud zimujeme rostlinu v květináči nejnižší teplota je -10 °C. 

 

Výsev a klíčení

Banánovníky klíčí v rozmezí 3 – 6 měsíců, některé druhy i déle. Před výsevem namočíme semena na 72 hodin do vlažné vody. Vodu každý den vyměníme. Následně semena vyséváme do propustného substrátu (vhodné kokosové vlákno). Po vyklíčení následuje výsev do propustné zeminy. Malé rostliny se pěstují v květináčích. Po dostatečném zesílení se vysazují do volné půdy.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist