Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Agave nussaviorum Balení obsahuje 7 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Agave nussaviorum Balení obsahuje 7 semen

Agave nussaviorum

Agave nussaviorum

Naše cena s DPH:
32 Kč
Naše cena bez DPH:
27,83 Kč
Cena v cizí měně:
1,38 Euro
Množství:
10
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 7 semen

 

 

Popis

Agave nussaviorum je velmi atraktivní, středně velká agáve pocházející z Oaxaca v Mexiku. Má krátké, široké, namodraléi listy, které jsou po okrajích mírně trnité. Vytváří vysoké květenství se žlutými květy, které přitahují netopýry a hmyz. Je to monokarpická rostlina, která se může množit semeny nebo vegetativně. Roste v suchých lesích a křovinách v nadmořských výškách 900 až 1 800 metrů. Může dosáhnout výšky 30 až 50 cm a šířky 40 až 60 cm. Mrazuvzornost tohoto druhu je do 0 °C. Je blízce příbuzná Agave karwinskii a Agave potatorum. Tento druh byl vědecky popsán až v roce 2010 z Oaxaca v Mexiku. Jak Agave potatorum, tak Agave seemanniana sdílejí své stanoviště a je možné, že Agave nussaviorum je přirozeným hybridem těchto dvou.

 

Výška rostliny

Je plně závislá od prostředí, ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které jí poskytnete. V dospělosti dosahuje tato rostlina výšky růžice 30 až 50 cm a průměr růžice 40 až 60 cm.

 

Květy

Mají žlutou barvu.

 

Nároky

Tato rostlina má ráda světlé stanoviště, lehkou odvodněnou půdu s obsahem písku. Vysazujeme na slunečné, jižní stanoviště do hlinito-písčitého substrátu, 2 díly zahradnického substrátu, 1 díl zahradní zeminy a 1 díl písku. Pod touto směsí je vhodné položit drenáž. Rostliny zaléváme málo a až když půda vyschne. Před příchodem mrazů je vhodné pokrýt okolí rostliny vrstvou suchého listí. Pokud by hrozily mrazy pod mrazuvzdorný limit rostliny, je vhodné ji zabalit celou. Snáší je teploty do 0 °C.

 

Výsev a klíčení

Před výsevem namočíme semena na 24 hodin do vody, poté je vyséváme do hloubky 0,5 cm na povrch propustného substrátu pod sklo. Semena lehce přitlačte. Klíčení probíhá při teplotě okolo 25 °C po dobu 1 – 3 měsíců, někdy i déle. Vlhkost zajišťujte rosením.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist