Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Agave isthmensis Balení obsahuje 7 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Agave isthmensis Balení obsahuje 7 semen

Agave isthmensis

Agave isthmensis

Naše cena s DPH:
32 Kč
Naše cena bez DPH:
27,83 Kč
Cena v cizí měně:
1,38 Euro
Množství:
11
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 7 semen

 

 

Popis

Agave isthmensis pochází z oblasti Tehuantepecké šíje, která se nachází podél jižního pobřeží Oaxaca a Chiapas v Mexiku. Zde roste v nadmořských výškách 15 - 875 metrů nad mořem. Jsou to malé, ale dosti variabilní agave s jednotlivými růžicemi menšími než 30 cm na výšku a stejnou šířkou, s 10 - 13 cm dlouhými a 5 - 7,5 cm širokými, pudrově šedomodrými vejčitými listy, které se zužují k bázi a jsou nejširší u špičky. Listy mají okraje, které mají mělké, zaoblené laloky s výraznými tmavě červenohnědými zuby a koncovým trnem. Nejlepší formy mají práškově modré listy, černé zuby a černé trny. Tato rostlina je monokarpická, ale snadno se odsazuje a výhonky mají tendenci zůstat velmi blízko mateřské rostliny. Květní stonek může dosáhnout výška 150 - 200 cm, s krátkými bočními větvemi se žlutými květy.

 

Výška rostliny

Je plně závislá od prostředí, ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které jí poskytnete. V dospělosti dosahuje tato rostlina výšky cca 30 cm, přičemž průměr růžice je stejný.

 

Květ

Žlutý až rezavě červený, 3,6 - 5 cm dlouhý, shluknuté na špičce postranních větví.

 

Nároky

Tato rostlina má ráda světlé stanoviště, lehkou odvodněnou půdu s obsahem písku. Vysazujeme na slunečné, jižní stanoviště do hlinito-písčitého substrátu, 2 díly zahradnického substrátu, 1 díl zahradní zeminy a 1 díl písku. Pod touto směsí je vhodné položit drenáž. Rostliny zaléváme málo a až když půda vyschne. Je napůl mrazuvzdorná a snese mírný mráz, ale pokud se očekává mráz je vhodné pokrýt okolí rostliny vrstvou suchého listí. Pokud by hrozily mrazy pod mrazuvzdorný limit rostliny, je vhodné ji zabalit celou. Nejlépe je se mrazu vyhnout úplně.

 

Výsev a klíčení

Před výsevem namočíme semena na 24 hodin do vody, poté je vyséváme do hloubky 0,5 cm na povrch propustného substrátu pod sklo. Semena lehce přitlačte. Klíčení probíhá při teplotě okolo 25 °C po dobu 1 – 3 měsíců, někdy i déle. Vlhkost zajišťujte rosením.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist