Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Salát hlávkový Smaragd „S“ Balení obsahuje 300 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Salát hlávkový Smaragd „S“ Balení obsahuje 300 semen

Smaragd „S“

Smaragd „S“

Číslo výrobku:
2-0679-90234-01
Naše cena s DPH:
12 Kč
Naše cena bez DPH:
10,44 Kč
Cena v cizí měně:
0,52 Euro
Množství:
47
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 300 semen

 

Popis

Salát hlávkový Smaragd „S“ (Lactuca sativa) je oblíbená polopozdní odrůda salátu, kterou lze pěstovat v nevytápěném skleníku nebo fóliovníku. Tato odrůda salátu se vyznačuje středně objemnými kulatými hlávkami, které jsou tvořeny bublinatými listy žlutozelené barvy.

Salát je svěží křehká zelenina bohatá na vitamíny A, B, C a D a stopové prvky (draslík, vápník, železo). Je vhodný jako samostatná příloha k pokrmům, nebo k přípravě čerstvých zeleninových salátů. 

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště a přiměřenou pravidelnou zálivku. Na  zeminu je nenáročná,  preferuje půdy dobře odvodněné a bohaté na organické látky.

 

Výsev a klíčení

Salát vyséváme postupně, má velmi krátkou vegetační dobu 8 – 10 týdnů, z toho se 4 – 6 týdnů předpěstovává sadba. K rychlení  probíhajícímu nejlépe při teplotě 20°C vyséváme salát  od února. Následně přesazujeme do sadbovačů. Předpěstovanou sadbu vysazujeme do skleníků a fóliovníků od března. Osivo lze vysévat od března do července a vysazuje se do řádků vzdálených od sebe cca 30 cm.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist