Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Ředkvička Lilana Balení obsahuje 300 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Ředkvička Lilana Balení obsahuje 300 semen

Lilana

Lilana

Číslo výrobku:
2-0679-90218-01
Naše cena s DPH:
14 Kč
Naše cena bez DPH:
12,17 Kč
Cena v cizí měně:
0,60 Euro
Množství:
18
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 300 semen

 

Popis

Ředkvička Lilana (Raphanus sativus) je odrůda ředkvičky, která má kulatý tvar a fialovou barvu. Je to kořenová zelenina, která patří do čeledi brukvovitých. Má sladkou a šťavnatou dužninu s mírně pálivou chutí. Obsahuje vitamíny C, B, K, beta karoten, kyselinu listovou a minerální látky jako draslík, zinek, fosfor a železo. Ředkvička lilana podporuje trávení, činnost žaludku a střev, působí proti nádorům a bystří mozek. Pěstuje se na slunném místě v písčitohlinité půdě. Může se jíst syrová, podusená, v salátech nebo pomazánkách.

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště a lehčí kyprou půdu bohatou na humus a živiny. Před výsevem je vhodné půdu prokypřit a obohatit kompostem, který půdu zlehčí a pomůže k jejímu zahřívání pomocí mikroorganizmů v něm obsažených.

 

Výsev a klíčení

S výsevem do pařenišť a skleníků můžeme začít již od poloviny února. Vyséváme do řádků cca 10 – 15 cm od sebe. Vzdálenost v řádku 3 - 5 cm. Půda by měla být mírně vlhká. Výsev semen ředkvičky do volné půdy lze provádět od března, nebo pozdní výsev v druhé polovině srpna.

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist