Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Cuketa Nefertiti Balení obsahuje 10 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Cuketa Nefertiti Balení obsahuje 10 semen

Nefertiti

Nefertiti

Číslo výrobku:
1-0679-90144-01
Naše cena s DPH:
15 Kč
Naše cena bez DPH:
13,04 Kč
Cena v cizí měně:
0,65 Euro
Množství:
27
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 10 semen

 

Popis

Cuketa Nefertiti (Cucurbita pepo), - odrůda tykve obecné  keříčkovitého typu. Mladé plody jsou zářivě zelené bez ornamentů, dospělé jsou tmavě zelené válcovitého tvaru, středně dlouhé až dlouhé. Odrůda je výnosná a dobře odolná vůči plísni okurkové. Plně vyzrálé velké cukety se skladují podobně jako dýně, v suchu a v chladu, kdy vydrží řadu týdnů. Cukety mají rády hlinitou půdu, která je bohatá na živiny. Vyžadují dostatek světla, tepla a vláhy. Stanoviště musí být vždy slunečné a půda vlhčí. Cukety jsou bohaté na karoteny, hořčík a vitamín E. Léčivé a podpůrné vlastnosti cuket jsou značné: aktivují přeměnu látkovou v buňkách, zvyšují výkon mozku a schopnost soustředění, zvyšují stav bílkovin a zlepšují celkovou výkonnost, posilují svaly a srdce, působí na vylučování vody, odpadních látek a kyselin, zbavují střeva jedovatých látek a vážou tukové látky, odstraňují ochablost střev a zácpu, posilují imunitní systém, posilují všechny sliznice v těle.

 

Výsev a klíčení

Předpěstování provádíme v únoru až březnu. V dubnu nebo v květnu přenášíme na stanoviště, pokud mají rostliny 3 - 4 listy a teplota neklesá pod 20 °C. Přímý výsev je možný v dubnu až květnu ve vzdálenosti 100 - 150 cm mezi řadami, v řadě 80 - 100 m.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist