Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Salát listový Rosela Balení obsahuje 300 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Salát listový Rosela Balení obsahuje 300 semen

Rosela

Rosela

Číslo výrobku:
1-0679-90142-01
Naše cena s DPH:
17 Kč
Naše cena bez DPH:
14,78 Kč
Cena v cizí měně:
0,73 Euro
Množství:
33
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 300 semen

 

 Popis

Salát Rosela (Lactuca sativa L. var. capitataje odrůda listového salátu typu Lollo Rossa, která je vhodná k polnímu pěstování pro letní a podzimní sklizně. Tvoří velký shluk tenkých až středně tlustých listů s výraznou červenou barvou a jemnou chutí. Odrůda je vhodná především pro přípravu míchaných salátů, a to již od vytvoření 5 až 7 pravých listů až do počátku vybíhání hlávek tvořených růžicí volně seskupených listů 12.

 

Salát listový Rosela se pěstuje prakticky stejně jako hlávkový salát. Může, ale nemusí se lišit pouze sponem výsadby. Stačí 25 x 15 cm. Rosela vyžaduje dobrou, dostatečně vzdušnou půdu v ​​II. trati. Je náročná na zásobení živinami v okamžitě přijatelné formě. Má ráda slunné polohy. Za horkého počasí jí bude vyhovovat polostín. Setí přímo na záhon: Při vysévání přímo na záhon vysévejte semena mělce do řádků nebo do hnízd ve sponu 25 x 15 až 25 x 25 cm. Po vzejití rostlinky vyjednoťte. Předpěstování sazenic: Kromě pařeniště a skleníku lze k přípravě sadby Rosela využít také fóliovník, ale i jen překrytí netkanou textilií a fólií, fóliový tunel, případně nádobu umístěnou na vnitřním okenním parapetu. Vyséváme asi 0,5 cm hluboko. Do vzejití udržujte teplotu do 20 °C ve dne a do 16 °C v noci. Pamatujte – teploty nad 25 °C klíčení semen salátu zpomalují! Ve stadiu tvorby pravých listů rostlinky přepikýrujte do sponu 4 x 4 cm. Teploty přes den udržujte v rozmezí 16 až 20 °C, v noci 6 až 8 °C .

  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist