Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Salát listový Redin Balení obsahuje 300 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Salát listový Redin Balení obsahuje 300 semen

Redin

Redin

Číslo výrobku:
1-0679-90141-01
Naše cena s DPH:
15 Kč
Naše cena bez DPH:
13,04 Kč
Cena v cizí měně:
0,65 Euro
Množství:
46
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 300 semen

 

 

Popis

 

Salát listový k česání Redin (Lactuca sativa L. var. capitata) je jednoletá rostlina, která byla vyšlechtěna z lociky kompasové. Pěstuje se jako hlávková a listová forma a celokrajnými okrouhlými listy. Sklízí se postupně jednotlivé listy nebo celé rostliny. Odrůda je odolná proti vybíhání do květu. Vegetační doba rostliny je přibližně 50 – 90 dní. Salát listový Redin se pěstuje prakticky stejně jako hlávkový salát. Může, ale nemusí se lišit pouze sponem výsadby. Stačí 25 x 15 cm. Redin vyžaduje dobrou, dostatečně vzdušnou půdu v ​​II. trati. Je náročný na zásobení živinami v okamžitě přijatelné formě. Má rád slunné polohy. Za horkého počasí mu bude vyhovovat polostín. Setí přímo na záhon: Při vysévání přímo na záhon vysévejte semena mělce do řádků nebo do hnízd ve sponu 25 x 15 až 25 x 25 cm. Po vzejití rostlinky vyjednoťte. Předpěstování sazenic: Kromě pařeniště a skleníku lze k přípravě sadby Redin využít také fóliovník, ale i jen překrytí netkanou textilií a fólií, fóliový tunel, případně nádobu umístěnou na vnitřním okenním parapetu. Vysévejte asi 0,5 cm hluboko. Do vzejití udržujte teplotu do 20 °C ve dne a do 16 °C v noci. Pamatujte – teploty nad 25 °C klíčení semen salátu zpomalují! Ve stadiu tvorby pravých listů rostlinky přepikýrujte do sponu 4 x 4 cm. Teploty přes den udržujte v rozmezí 16 až 20 °C, v noci 6 až 8 °C .

  

Výsev a klíčení

 

Salát vyséváme postupně, má velmi krátkou vegetační dobu 8 – 10 týdnů, z toho se 4 – 6 týdnů předpěstovává sadba. K rychlení probíhajícímu nejlépe při teplotě 20 °C vyséváme salát od února. Následně přesazujeme do sadbovačů. Předpěstovanou sadbu vysazujeme ven od dubna, do skleníků a foliovníků od března. Osivo lze vysévat od března do července a vysazuje se do řádků vzdálených od sebe cca 30 cm.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist