Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Salát listový Dubáček Balení obsahuje 300 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Salát listový Dubáček Balení obsahuje 300 semen

Dubáček

Dubáček

Číslo výrobku:
1-0679-90140-01
Naše cena s DPH:
16 Kč
Naše cena bez DPH:
13,91 Kč
Cena v cizí měně:
0,69 Euro
Množství:
29
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 300 semen

 

Popis

 

Salát Dubáček (Lactuca sativa L. var. capitata) je raná a jarní odrůda listového salátu, který netvoří klasické hlávky, ale hustou listovou růžici. Listy jsou velmi jemné, výborné chuti, vhodné na postupnou sklizeň. Odrůda je odolná vůči vybíhání do květu. Vegetační doba rostliny je přibližně 50 – 90 dní. Salát listový Dubáček se pěstuje prakticky stejně jako hlávkový salát. Může, ale nemusí se lišit pouze sponem výsadby. Stačí 25 x 15 cm. Dubáček vyžaduje dobrou, dostatečně vzdušnou půdu v ​​II. trati. Je náročný na zásobení živinami v okamžitě přijatelné formě. Má rád slunné polohy. Za horkého počasí mu bude vyhovovat polostín. Setí přímo na záhon: Při vysévání přímo na záhon vysévejte semena mělce do řádků nebo do hnízd ve sponu 25 x 15 až 25 x 25 cm. Po vzejití rostlinky vyjednoťte. Předpěstování sazenic: Kromě pařeniště a skleníku lze k přípravě sadby dubáčku využít také fóliovník, ale i jen překrytí netkanou textilií a fólií, fóliový tunel, případně nádobu umístěnou na vnitřním okenním parapetu. Vysévejte asi 0,5 cm hluboko. Do vzejití udržujte teplotu do 20 °C ve dne a do 16 °C v noci. Pamatujte – teploty nad 25 °C klíčení semen salátu zpomalují! Ve stadiu tvorby pravých listů rostlinky přepikýrujte do sponu 4 x 4 cm. Teploty přes den udržujte v rozmezí 16 až 20 °C, v noci 6 až 8 °C.

 

Výsev a klíčení

 

Salát vyséváme postupně, má velmi krátkou vegetační dobu 8 – 10 týdnů, z toho se 4 – 6 týdnů předpěstovává sadba. K rychlení probíhajícímu nejlépe při teplotě 20 °C vyséváme salát od února. Následně přesazujeme do sadbovačů. Předpěstovanou sadbu vysazujeme ven od dubna, do skleníků a foliovníků od března. Osivo lze vysévat od března do července a vysazuje se do řádků vzdálených od sebe cca 30 cm.

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist