Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Okurka salátová Marta F1 Balení obsahuje 10 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Okurka salátová Marta F1 Balení obsahuje 10 semen

Marta F1

Marta F1

Číslo výrobku:
1-0679-90130-01
Naše cena s DPH:
40 Kč
Naše cena bez DPH:
34,78 Kč
Cena v cizí měně:
1,72 Euro
Množství:
48
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje10 semen

 

Popis

Salátová okurka Marta F1 (Cucumis sativus) je velmi výnosná hybridní okurka, vhodná pro pěstování ve skleníku a fóliovníku. Snáší menší tepelné výkyvy. Plod dorůstá 30 - 40 cm, je hladký. Nejspolehlivěji klíčí semena okurek při teplotě kolem dvaceti pěti stupňů. Stačí tak čtyřcentimetrová vrstva zeminy pod semeny a centimetrový „zásyp“, to vše přikrýt sklem nebo fólií pro udržení vlhkosti. Vysévat lze již od února. Jakmile semena vyklíčí, kryt sejměte, teplotu snižte na dvaadvacet stupňů (v noci klidně o něco méně) a počkejte, až okurky rozvinou děložní lístky. Malé okurky sázejte jednotlivě do květináčů s průměrem nejvýše deset centimetrů. Po zakořenění jim stačí ve dne dvacet stupňů. Pokud si pěstujete sazenice salátovek v bytě, nočních patnáct stupňů Celsia bohatě postačí. Méně světla v bytě a vyšší teplota by sazenice příliš „vytáhly“, proto nepřetápějte. Pokud se sazenicím salátovek daří, za cca tři týdny mají čtyři listy. Po celou dobu předpěstování musí mít okurky mezi sebou rozestup a dostatek světla, jinak jim žloutnou listy a slábnou. Salátové okurky jsou náročné hlavně na teplo, proto se nevysazují do nevytápěného skleníku dřív, než po „zmrzlých“. Teplá a výživná zem je pro salátovky to pravé. Vyhovuje jim zemina bohatá na dobrý kompost, vyhnojení výhřevným chlévským hnojem. Přihnojování podporuje růst i tvorbu plodů okurek. Pozor ale na draselná hnojiva s obsahem chlóru, který salátovky nesnášejí. Vhodná jsou hnojiva určená přímo pro okurky nebo plodové zeleniny.

 

Výsev a klíčení

Semena vysévejte od března až do dubna do nádoby s propustným substrátem velmi mělce pod povrch substrátu. Semena klíčí při teplotě okolo 20 - 25°C. Vlhkost zajišťujte rosením povrchu substrátu. Doba klíčení se pohybuje mezi 15 - 20 dny. Po vyklíčení a zesílení rostlinek přesadíme do sadbovačů vždy po 3 - 5 malých rostlinkách. Na předem zvolené stanoviště rostliny vysazujte v květnu.

  

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist