Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Okurka nakládačka Santana F1 Balení obsahuje 20 semen | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

Okurka nakládačka Santana F1 Balení obsahuje 20 semen

Santana F1

Santana F1

Číslo výrobku:
0-0679-90128-01
Naše cena s DPH:
26 Kč
Naše cena bez DPH:
22,61 Kč
Cena v cizí měně:
1,12 Euro
Množství:
31
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen

 Popis

Okurka nakládačka Santana F1 (Cucumis sativus) je hybridní velmi výnosná odrůda okurky nakladačky, která je tolerantní vůči padlí, virózám, plísni okurkové a černé skvrnitosti. Plody jsou hruboostné, tmavé, válcovité a mají povrch pouze jemně bradavičnatý, téměř hladký. Dužina je pevná a chutná. Odrůda je vhodná pro konzervaci. Okurky nakladačky vyžadují hluboké propustné půdy, bohaté na humus i živiny a slunečné stanoviště chráněné před větrem. Nedaří se jim v těžkých, studených a zamokřených půdách. Osivo okurek nakládaček vyséváme v květnu do dobře připravené půdy obohacené o kompost. Při setí má být půda teplá alespoň 15 °C, potom semena vyklíčí do cca deseti dnů. Pěstovat je můžeme i ze sadby. Vždy dvě až tři semena vysejeme do větších květináčků asi měsíc před plánovanou výsadbou na záhon. Pro optimální vývoj plodů je nutná pravidelná a dostatečná zálivka od vzcházení až do konce nasazování plodů. Zaléváme dvakrát až třikrát týdně. Při teplotách pod 18°C je zálivka zbytečná. Voda by také neměla být výrazně chladnější, než je teplota půdy. Nejvhodnější je zálivka podmokem. Okurky nakládačky jsou náročné na hnojení, a to zejména v období nasazování plodů. Používáme speciální hnojivo na plodovou zeleninu. Okurky nakládačky sklízíme ve dvou až třídenních intervalech. Období sklizně trvá obvykle asi tři až šest týdnů. Jeho délku ovlivňuje počasí, zdravotní stav porostu, postupný výsev a také zvolená odrůda. Sesbírané okurky hned zpracujeme, vydrží jen dva tři dny, potom vadnou a kazí se. Je dobré hned po sklizni okurky roztřídit podle velikosti – malé zavaříme jako klasické nakládačky, z těch větších připravíme rychlokvašky.

 

 Výsev a klíčení

 Vyséváme na záhon cca 2 cm pod povrch v dubnu až květnu po 2 - 4 semenech do vzdálenosti v řádku 10 - 20 cm. Meziřádková vzdálenost 100 - 120 cm. Klíčí již při teplotách 15 - 18 °C.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist