Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Mrkev Sylva Balení obsahuje 1000 semen | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

Mrkev Sylva Balení obsahuje 1000 semen

Sylva

Sylva

Číslo výrobku:
2-0679-90096-01
Naše cena s DPH:
15 Kč
Naše cena bez DPH:
13,04 Kč
Cena v cizí měně:
0,65 Euro
Množství:
33
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 1000 semen

  

Popis

Mrkev Sylva (Daucus carota) je raná až poloraná odrůda nantéského typu, vhodná pro přímý konzum i konzervaci. Její kořen je středně dlouhý, válcovitý, s tupým zakončením. Dužnina je sladká, intenzivně vybarvená s vysokým obsahem vitamínu A. Tato dvouletá rostlina má zpeřené listy a květní stvol může dosáhnout až 1,5 metru výšky. Květenství tvoří složený okolík s bělavými kvítky. Mrkev obecná setá, kam patří všechny dnes pěstované odrůdy mrkve, má mohutnější kořen, jehož barva může být bílá, žlutá, oranžová, červená, fialová i vícebarevná. Oblíbené odrůdy se liší také tvarem kořene. Mrkev je bohatá na minerální látky, jako jsou draslík, hořčík, fosfor, ale i stopové prvky. Je doporučována při zácpě, onemocnění jater, ledvin i cév. A nezapomeňme na její vliv na kvalitu zraku díky provitaminu A – betakarotenu. Pěstování mrkve je nenáročné, ať už na zahradě nebo na terase. Vyžaduje slunné stanoviště, pravidelné kypření záhonů a správnou teplotu kolem 16 °C. Výsev můžeme opakovat od jara do poloviny července, a mrkev si můžeme vychutnávat ve všech jejích podobách a chutích.

 

Výsev

Výsev lze provádět nahusto do řádků v březnu až dubnu 2 – 3 cm pod povrch. Vzdálenost mezi řádky 20 cm. Později vyjednotíme na vzdálenost v řádku 5 cm.

  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist