Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Sazenice Agave durangensis velikost růžice 3 -5cm | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Sazenice Agave durangensis velikost růžice 3 -5cm

Agave durangensis

Agave durangensis

Číslo výrobku:
3-0679-00131
Naše cena s DPH:
35 Kč
Naše cena bez DPH:
30,44 Kč
Cena v cizí měně:
1,51 Euro
Množství:
1
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení jeden kus sazenice, velikost růžice 3-5 cm

  

Popis

Tento druh pochází z Mexika. Vyskytuje se na roztroušených místech v nadmořských výškách nad 1500 metrů nad mořem v pohoří Sierra Madre Occidentale v Durangu. Agave durangensis je sukulentní rostlina, která tvoří velké růžice tlustých masitých popelavě zelených listů s drsným povrchem, bradavčitými výběžky na bázi každého okrajového trnu a hnědým koncovým trnem. Růžice dorůstají až 1,8 m v průměru a stejné výšky, obvykle osamocené nebo mírně přesazené. Listy jsou až 90 cm dlouhé a až 22,5 cm široké. Po několika letech růstu se vytvoří kvetoucí klas, který vystupuje ze středu vzrostlých růžiček. Dorůstá do výšky až 8 m a vytváří větve s velkými shluky vzpřímených světle žlutých květů. Růžice po odkvětu odumírá. Rostlina se sklízí z volné přírody pro místní použití jako potrava a zdroj vlákniny. Pěstuje se v částech Mexika a je považován za ekonomicky důležitý pro průmysl mezcalu v Durangu.

 

Výška rostliny

Ve své domovině růžice dorůstá přibližně do výšky 180 cm se stejným průměrem. 

 

Květ

Květenství světle žluté barvy vyrůstá na stonku, který může dorust do výšky až 8 m.

 

Nároky

Tato rostlina má ráda slunné stanoviště, lehkou odvodněnou půdu s obsahem písku. V našich podmínkách vysazujeme na slunečné, jižní stanoviště do hlinito-písčitého substrátu, 2 díly zahradnického substrátu, 1 díl zahradní zeminy a 1 díl písku. Pod touto směsí je vhodné položit drenáž. Rostliny příliš nezaléváme. Před příchodem mrazů je vhodné pokrýt okolí rostliny vrstvou suchého listí. Pokud by hrozily mrazy pod mrazuvzdorný limit rostliny, je vhodné ji zabalit celou. Mrazuodolnost tohoto druhu je -6 až -7 °C.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist