Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

1 x naklíčené semeno Palma Livistona speciosa | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

1 x naklíčené semeno Palma Livistona speciosa

Palma Livistona speciosa

Palma Livistona speciosa

Naše cena s DPH:
30 Kč
Naše cena bez DPH:
26,09 Kč
Cena v cizí měně:
1,29 Euro
Množství:
5
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 1 naklíčené semeno

Popis
Livistona speciosa (Livistona nádherná) je krásná, velká a majestátní palma z nížinných a horských lesů mezi jižní Čínou a Malajským poloostrovem. Vytváří hustou korunu velkých, plochých, kruhových listů, které jsou jen mělce rozdělené a vysoký , sloupovitý, šedý kmen. Velká semena snadno klíčí a rostliny jsou vhodné pro širokou škálu podnebí, od teplého mírného po tropické. Listy se běžně používají pro výrobu došků a klobouků. Plody mají léčebné účinky. Semena se konzumují jako náhražka betelového ořechu (Areca catechu).

Výška rostliny
Ve své domovině dosahuje výšky až 25 metrů s korunou o průměru 20 – 30 metrů.

Květ a plod
Květenství jsou 120 - 200 cm dlouhá. Květy rostou v hroznech po 5 – 6. Plody jsou 25 - 35 mm dlouhé, 18 - 25 mm v průměru, ve zralosti zelenomodré až světle modré. Semena jsou do 17 mm dlouhá a do 12 mm široká.

Nároky
Mladé rostliny zasaďte do substrátu pro palmy. Na dně pěstební nádoby vytvořte drenážní vrstvu. Umístění rostliny by mělo být na světlém místě. V letním období má ráda tato palma letnění v zahradě v polostínu s dostatečnou zálivkou s přihnojením 1x za 7 dní. Vhodné hnojivo je např. Kristalon Start. Palma miluje vysokou vlhkost vzduchu, proto ji rosíme 2 – 3x denně. Nejlépe se jí daří při teplotě 16 - 20 °C. Není mrazuvzdorná, snese bez poškození -3 °C, v zimním období by se teplota měla pohybovat okolo 14 - 18 °C, ale díky své odolnosti snese i celoroční pobyt v bytě.

Naklíčená semena

Naklíčená semena zasaďte kořenem dolů tak, aby bylo semeno cca 1 - 2 cm pod povrchem substrátu. Použijte lehký propustný substrát.

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist