Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Palma Phoenix Sylvestris Robusta Balení obsahuje 2 semena | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Palma Phoenix Sylvestris Robusta Balení obsahuje 2 semena

Phoenix Sylvestris Robusta

Phoenix Sylvestris Robusta

 
 
Naše cena s DPH:
35 Kč
Naše cena bez DPH:
30,44 Kč
Cena v cizí měně:
1,51 Euro
Množství:
5
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 2 semena

Popis
Phoenix Sylvestris Robusta, také známá jako palma třtinová, je druh datlovníku pocházející z jihovýchodní Asie. Velká semena (zdaleka největší ze všech z rodu Phoenix) vytvoří rychle rostoucí, robustní sazenice a nakonec velký majestátní strom se silným kmenem s plnou korunou nádherných, stříbřitě šedavých nebo modrozelených listů s ostrými trny. Hojně se pěstuje v tropických a subtropických oblastech, a to jak pro svou okrasnou hodnotu, tak pro různá použití v tradičním stavebnictví a řemeslech.

Výška rostliny
Ve své domovině dosahuje výšky až 12 metrů s korunou o průměru 2 - 4 metry.

Květ a plod
Phoenix Sylvestris Robusta kvete od ledna do března nenápadnými květy. Plody jsou žlutooranžové a velké asi jako malé slepičí vejce. Obvykle se nekonzumují jako zdroj potravy, ale šťáva z nich se používá jako palmový cukr.

Nároky
Mladé rostliny zasaďte do substrátu pro palmy. Na dně pěstební nádoby vytvořte drenážní vrstvu. Umístění rostliny by mělo být na světlém místě. V letním období má ráda tato palma letnění v zahradě v polostínu s dostatečnou zálivkou s přihnojením 1x za 14 dní. Vhodné hnojivo je např. Kristalon Start. Nejlépe se jí daří při teplotě okolo 20 °C. Není mrazuvzdorná, snese bez poškození -5 °C. V zimním období by se teplota měla pohybovat okolo 10 °C, ale díky své odolnosti snese i celoroční pobyt v bytě.

Výsev a klíčení
Rostlinu pěstujeme ze semen, výsev v interiéru můžeme provádět v každém ročním období. Semena namočíme na 2 – 3 dny do vlažné vody, kterou měníme každých 24 hodin. Následuje výsev do propustného substrátu (např. rašelina, kokosové vlákno, perlit s pískem), který udržujeme lehce vlhký při teplotě 25 - 30 °C, cca 1 cm hluboko. Klíčení trvá 1 - 3 měsíce. Po narostení dvou lístků přesadíme do nejlépe úzkého a hlubokého květináčku. Sázíme je do směsi kompostu a drnovky v poměru 1 : 1 s příměsí písku.

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist