Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Tacca Nivea Balení obsahuje 5 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Tacca Nivea Balení obsahuje 5 semen

Naše cena s DPH:
33 Kč
Naše cena bez DPH:
28,70 Kč
Cena v cizí měně:
1,42 Euro
Množství:
5
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 5 semen

 

Popis

Tacca Nivea původně pocházející z tropických oblastí Afriky, Austrálie a jihovýchodní Asie je jedna z nejneobvykleji kvetoucích rostlin na světě. Je známo asi 30 druhů této rostliny, z nichž některé jsou nápadné svým bizardním květenstvím. Tacca je vytrvalá bylina, která se pěstuje ve své domovině pro jedlé hlízy, jejichž váha se pohybuje okolo 200 – 700g. Listy s dlouhými řapíky jsou až 60 cm velké, hladké, temně zelené vyrůstající ve spirále z přízemní růžice.

Tacca roste ve svojí domovině jako podrostová rostlina, proto má ráda chráněné zastíněné stanoviště, teplo a vlhko.

Rostlina pro svůj podivný až strašidelný vzhled dostala v mnoha jazycích svůj druhý název “ bílý netopýr“, nebo též „ďáblův květ“.

 

Výška rostliny

Květ rostliny dorůstá do výšky kolem 60 až 90 cm.

 

Květ

Tacca Nivea kvete zajímavými květy v kombinaci barev smetanově bílé a temně fialové až černé, tvořenými ze 6-ti lístků ve dvou přeslenech s nitkovitými listeny.

 

Nároky

Rostlinu pěstujeme v propustném substrátu tvořeném 20% humózní zemina, 30 % perlit a 50 % rašelina. Substrát by měl být lehce kyselý 5,5-6,5, ph. Tacca má ráda vyšší vzdušnou vlhkost a proudící vzduch. Vhodné umístění skleník, zimní zahrada, v letním období se může rostlina letnit na zahradě ve stínu až polostínu.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme do propustného substrátu cca 1 cm pod povrch. Vlhkost zajišťujte rosením.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist