Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Trávový strom Xanthorrhoea australis Balení obsahuje 8 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Trávový strom Xanthorrhoea australis Balení obsahuje 8 semen

Trávový strom Xanthorrhoea Australis

Trávový strom Xanthorrhoea Australis

 
 
Naše cena s DPH:
29 Kč
Naše cena bez DPH:
25,22 Kč
Cena v cizí měně:
1,25 Euro
Množství:
4
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 8 semen

 

 

Popis

Xanthorrhoea australis (trávový strom) původně rostoucí v polopouštích, eukalyptových lesích a v pustinách Austrálie a Tasmánie je jedinečná dlouhověká bylina s dřevnatějším stonkem, dožívající se až 800 let. Rostlině je též přezdíváno „trávová guma“ podle rostlinných šťáv, které roní zdřevnatělé paty kmenů, na vzduchu tuhnoucích ve zvláštní gumovitou hmotu. Trávové stromy jsou mimořádně odolné proti ohni. Jejich úzké listy vyrůstající ze štíhlého, někdy větveného kmenu, tvořící kulovitou korunu jsou dlouhé 60 – 120 cm. Xanthorrhoea Australis najde své uplatnění v zimních zahradách a interiérech především pro svůj unikátní exotický vzhled a zajímavé netradiční květenství vonící po medu.

 

Výška rostliny

Dorůstá výšky kolem 2 m.

 

Květ

Rostlina kvete od července do prosince. Jednotlivé květy jsou velmi malé, bílé nebo krémové barvy. Jsou seskupeny do klasu, který dosahuje výšky až 2 m.

 

Nároky

Rostlina má ráda stanoviště na plném slunci a velmi dobře propustnou půdu. Mladé rostliny vysaďte do substrátu pro kaktusy. V zimním období minimální teplota 10 °C.

 

Výsev a klíčení

Před výsevem semena namočte na 24 hodin do vlažné vody. Semena vyséváme těsně pod povrch propustného substrátu pod sklo, vlhkost zajišťujeme rosením.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist