Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kniphofia Uvaria "mnohokvět" - mix barev Balení obsahuje 30 semen | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

Kniphofia Uvaria "mnohokvět" - mix barev Balení obsahuje 30 semen

Kniphofia Uvaria - mix barev

Kniphofia Uvaria - mix barev

 
 
Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
39
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 30 semen

 

 

Popis

Kniphofia Uvaria „Mnohokvět“- mix barev je stálezelená trvalka patřící k nejhezčím svého druhu, neboť nabízí nejkrásnější vybarvení květů a zároveň nejdelší kvetení v sezóně. Doba kvetení je od začátku léta do začátku podzimu. Listy jsou úzké, čárkovité, vzpřímené, sytě zelené. Mnohokvět je velice atraktivní trvalkou do běžných zahrad i do náročných aranžmá.

 

Výška rostliny

Stonky s květy dorůstají výšky kolem 80 cm.

 

Květ

Kniphofia Uvaria kvete hustými koncovými hrozny trubkovitých květů na statných lodyhách ve směsi barev žluté, oranžové, jasně červené a vícebarevnými květy.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje slunné stanovišti s humózní zeminou bohatou na živiny, středně vlhkou, ale dobře odvodněnou. Tento druh patří k nejmrazuvzdornějším. Snáší až -27 °C v případě mulčování.

 

Výsev a klíčení

Semena namočte před výsevem na několik hodin hodin do vlažné vody. Následně vyséváme na povrch propustného substrátu pod sklo. Semena pouze lehce přitlačte, vlhkost zajišťujte rosením. Klíčení probíhá při teplotě 20 - 25 °C.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist